Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'anti age hrana'

Neke voćke pomažu usporiti znakove starenja: Odgodite pojavu bora s ove tri!

Shutterstock
29.06.2022.
u 16:30

Vitamin C potiče i potpomaže proizvodnju kolagena što pomaže poboljšati ukupni izgled finih linija i bora, kaže dermatolog.

Iako će proces starenja pomoći 'usporiti' i pravilna njega kože; kao i neki proizvodi i tretmani, dobro je znati da saveznika u borbi s godinama imamo i u hrani.  Tako je, uz stalnu hidrataciju organizma, dobro i pružiti mu neke hranjive namirnice - prvenstveno iz skupine voća i povrća.

Želite unositi više vlakana u organizam? Pojačajte ove namirnice

1/10

Dermatolog dr. Paul Jarrod Frank i stručnjakinja za prehranu Mazija Ahmed odabrali su tri voćke za koje, oboje vjeruju da pomažu usporiti znakove starenja.

Amla, amalaki ili indijski ogrozd 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIRST For Women (@firstmag)

Amla je jedna od najpoznatijih biljki koju tradicionalno koristi Ayurveda i voće s najvećom količinom C vitamina koji pomaže u proizvodnji kolagena.

- Također je bogata antioksidansima, E vitaminom, željezom i kalcijem zbog čega se smatra najboljim voćem za borbu protiv starenja - rekla je Ahmed za MSN.

Citrusi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsafresh (@amsafresh)

Kao što možda već znate, oni su također prepuni C vitamina pa dr. Garshick svima koji žele odgoditi pojavu bora savjetuje da jedu što više naranči, kumkvata, grejpa i šipka.

- Poznato je da vitamin C potiče proizvodnju kolagena što pomaže poboljšati ukupni izgled finih linija i bora - objasnio je.

Borovnice

Osim toga, on kaže da su borovnice posebno bogate A i C vitaminima pa kao takve sprječavaju prerani gubitak kolagena.

- Uz to imaju i puno antioksidansa koji mogu održati vašu kožu hidratiziranom i blistavom - rekao je, a članak koji je nedavno objavljen u Cleveland Clinic kaže da mogu pomoći i u kontroli razine kolesterola i šećera u krvi.

Majka (32) ima 12-ero djece: 'Bila sam trudna četiri godine za redom'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije