Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetna romantika

Neka vam u životu cvjetaju ruže!

roses (1)
Foto: Arhiva VL
1/9
21.05.2012.
u 10:33

Od davnina je veličaju pjesnici, slikari, glazbenici, mistici... Cvijet svih cvjetova, simbol ljubavi i ljepote, harmonije i izvrsnosti. Naravno da je i dizajnerski put posut ružama...

Kad nekome cvjetaju ruže, podrazumijevamo sreću, blagostanje i uspjeh. Ruža je toliko uvriježen simbol savršenstva i ljepote da joj dizajneri spremno odaju počast pokazujući da je kraljica cvijeća neiscrpno nadahnuće za najraznovrsnije kreacije. Premda su raskošni ružini cvjetovi uobičajen motiv na stolnjacima, zavjesama, tapetama, sagovima... zadivljujuće je kako se uvijek iznova “reinterpretiraju” i prilagođavaju trendovima.

Krasan je primjer tepih Flower iz kolekcije Canevas koju je Charlotte Lancelot dizajnirala za tvrtku Gandia Blasco. Flower podsjeća na starinski vez s bodom u obliku križića no zapravo je riječ o “pikseliziranoj” verziji bakina ručnog rada. A dizajnerski studio Tjep, poznat po otkačenim kreacijama, osmislio je jednostavno samostojeće zrcalo koje začas procvate jer se u izrezane rupice može umetnuti cvijeće. Tjep je u rupice na zrcalu True stavio ruže i tako im doslovce dao novu dimenziju.

Baršunaste ružine latice oponaša naslonjač Rose Chair čiji dizajn potpisuje Masanori Umeda, a svjetleći ružičnjak “zasadio” je dizajnerski studio Lasvit. U kolekciji Roza otmjene su svjetiljke s porculanskim sjenilima u obliku ruže. Emma Silvestris pokazala je zdjelom La Rosa kako oblik ruže može “romantizirati” i čelik, a u ime ruže Koziol je plastiku pretvorio u neodoljive dekorativne elemente Romance.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije