Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije toliko bezazleno

Negativna slika o vlastitom tijelu poticaj za mahniti bodybuilding

Bodybuilding
Foto: Pixabay
1/4
29.03.2016.
u 13:00

Muškarci koji svom izgledu posvećuju neumjerenu pažnju i doživljavaju se nedovoljno mišićavima možda pate od poremećaja vlastitog tjelesnog odraza

Negativna percepcija vlastita tijela ključan je čimbenik za anoreksiju, ali može jednako pogoditi muškarce opsjednute bodybuildingom, tvrde njemački psiholozi.

Muškarci koji svom izgledu posvećuju neumjerenu pažnju i doživljavaju se nedovoljno mišićavima možda pate od poremećaja vlastitog tjelesnog odraza, kaže udruga njemačkih psihologa DGPPN.

Oni se stalno brinu da su slabašni, iako ih neutralni promatrači vide kao snažne i uvježbane.

Takvi muškarci neprestano dižu utege, uvjereni da još moraju isklesati svoje tijelo, povećati mišićnu masu i smanjiti masnoće.

Stanje je poznato kao mišićna dismorfija ili Adonisov kompleks.

Od toga tipično pate mladi muškarci, a DGPNN navodi da često trebaju profesionalnu pomoć, psihologa ili psihijatra, kako bi izašli iz začaranog kruga niskog samopouzdanja koje uzrokuje ovo stanje.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

Foto: Pixabay

>> Široka ramena, (pre)uski strukić i samo 20 godina. Je li pretjerala?

>> Iako nema ruke sudjeluje u natjecanjima u bodybuildingu

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
19:59 29.03.2016.

ima tu dosta i žderitisa , dakle pumpaš geviktove da moš jest duplo nego obično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije