Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malo drugačije...

Ne znate koji prilog poslužiti uz meso? Ispecite mladu mrkvu sa timijanom i medom

Instagram/@thelazyycookk
25.07.2023.
u 19:00

Timijan i bistri med dodatno će istaknuti prirodnu slatkoću ovog korjenastog povrća, kaže autorica recepta za pečenu mrkvu koju možete poslužiti uz bilo koji komad mesa.

Prema izvršnoj urednici portala Delish i autorici mnogih kreativnih recepata Lindsay Funston, zapečena je mrkva odličan prilog svakom pečenju; a kada joj se doda osebujni timijan i bistri domaći med, još se više istakne prirodna slatkoća tog korjenastog povrća. Prema Funston, za pripremu ovog jela možete koristiti i velike mrkve, samo ih prije pečenja ogulite i narežite na deblje kolutiće. Vrijeme potrebno za pripremu ovog priloga je manje od jednog sata, a trebati će vam:

1 kg male mrkve, može i mlade 
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice bistrog meda
1 žlica svježeg soka od limuna
3-4 grančice svježeg timijana
sol i svježe mljeveni crni papar



Zagrijte pećnicu na 200°C. Mrkvu narežite i ogulite, ako želite. Svaku posebno veliku mrkvu prerežite po dužini na pola. Stavite sve na veliku tepsiju i prelijte maslinovim uljem. Začinite solju i paprom, dobro promiješajte i pecite 15-25 minuta ili dok gotovo ne omekša i lagano porumeni; vrijeme ovisi o gustoći mrkve. Umutite med i limunov sok. Izvadite lim iz pećnice i pokapajte ga mješavinom meda i limuna. Otkinite listiće timijana s grančica i pospite po povrću. Lagano promiješajte i vratite mrkvu u pećnicu na još 8-10 minuta ili dok ne postane mekana i sjajna.

Doručak je najvažniji obrok u danu, no ove je namirnice ujutro bolje izbjegavati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije