Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Ne znate kako počistiti razbijeno staklo? Učinite to jednostavno uz ova tri trika

Getty Images
11.10.2019.
u 09:22

Svima nam se često dogodi da na pod ispustimo neki stakleni predmet koji se onda rasprsne na tisuće sitnih komadića.

Kako ne bi došlo do povreda, najzgodnije je krhotine pokupiti usisavačem, ali to nije uvijek moguće. Možda ste nešto razbili u sredini noći i usisavač bi samo probudio susjede i ukućane, a možda vas je samo strah da će staklo razrezati ili začepiti vrećicu za prašinu. Bilo kako bilo, staklo možete pokupiti i na ova tri jednostavna načina. 

Ljepljiva traka

Ljepljivom trakom možete pokupiti krhotine stakla, a ovaj trik će najbolje djelovati na mekanim površinama poput tepiha ili odjeće. Traku omotajte oko ruke tako da pokrijete cijeli dlan i rukom prelazite preko razbivenog

Foto: Getty Images

Kruh

Kruh ili pecivo iskoristite kao spužvu kojom ćete pokupiti staklo. Utisnite ga na krhotine i tim potezom lako očistite površinu. Kruh obavezno bacite u zasebnoj vrećici kako ga ne bi netko kušao. 

Foto: Getty Images

Kuhinjski ubrusima

Ako krhotine nisu na mekanoj površini već na podu, stolu ili nekoj sličnoj glatkoj površini staklo možete jednostavno pobrisati kuhinjskim ubrusima. Kuhinjske ubruse jednostavno presavijte nekoliko puta i malo navlažite vodom, a onda prebrišite dio na kojem nalazite krhotine. Budite oprezni kako se ne bi porezali.

Nasmijte se uz ovaj video:



 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije