Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO JE LAKO

Jednostavni trikovi za čišćenje drvene daske za rezanje!

10.10.2019.
u 09:14

Većinu plastičnih daski za rezanje možete ubaciti u perilicu za suđe, dok je s drvenim daskama priča malo drugačija.

Standardna metoda ispiranja deterdžentom i vodom nekad ne daje željeni rezultat, zato smo za vas pripremili nekoliko jednostavnih trikova

Iako ne može u perilicu, sve prljavštine i mrlje s drvene daske za rezanje možete ukloniti sa solju i limunom. Sve što trebate je posipati sol po daski za rezanje, izrezati polovicu limuna kojim ćete izribati dasku i ostaviti tu mješavinu na dasci nekoliko minuta. Nakon nekoliko minuta stavite dasku za rezanje pod toplu vodu i daska bi trebala biti bez mrlja. Ovim načinom daska se i dezinficira

Ukoliko želite ukloniti neugodne mirise s drvene daske za rezanje dasku namažite mješavinom sode bikarbone, soli i vode te ostavite da djeluje 10-15 minuta. Nakon toga ju temeljito operite vrućom vodom. 

Još jedan način za čišćenje i dezinfekciju daske za rezanje je da pomiješate ocat i vodu pa papirnatim ručnikom prebrišete dasku kako biste odstranili ostatke hrane. Zatim dasku prebrišite hidrogen peroksidom koji će je dezinficirati. Nakon toga dasku dobro posolite, utrljate limun te je takvu ostavite preko noći. Sol će izvući moguće bakterije na površinu. 

Još jedan trik za dezinfekciju kojim se možete poslužiti jest da napravite mješavinu od 1 decilitra vode i 10 kapi ulja od lavande. Nakon čišćenja daske, poprskajte ju navedenom mješavinom i vaša će drvena daska biti dezinficirana. Nakon prskanja dasku nije potrebno isprati. 

Kavu nećete koristiti za dezinficiranje daske za rezanje, ali u videu možete pogledati koliko kave piju Hrvati. 

Komentara 1

LA
lajh1985
19:15 10.10.2019.

Ako ne daje zeljeni rezultat znaci da je daska jako jako izrezana i unistena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije