Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za savršeno voće

Ne znate kako odabrati zrelu i ukusnu breskvu? Jedna je stvar presudna

shutterstock
12.07.2020.
u 07:00

Kod biranja savršeno zrele breskve važni su boja, miris i čvrstoća voća.

Službeno je vrhunac sezona breskve i ne možemo biti oduševljeni tortama od breskve, pitama i voćnim salatama. No postoji jedan uvjet: breskve moraju biti meke, slatke i sočne. Ako ste se ikada pokušali prerezati tvrdu  breskvu i čuli glasan, dubok i pucketajući zvuk dok silom trgate meso od koštice, znate da breskva nije zrela. No koji je najbolji način da odaberete breskvu koja je savršeno zrela? Evo nekoliko jednostavnih smjernica, prenosi Real Simple.

Boja je na prvom mjestu. Najbolje breskve trebaju imati živopisno, žuto meso i zlatno-crvenkastu kožu. Pogledajte prema stabljici: svjetliji žuti ton znak je manje zrele breskve; svjetlije zlatne nijanse znakovi su zrelosti. Preskočite voće sa zelenim mrljama, modricama, udubljenjima ili ravnim površinama. Također, izbjegavajte breskve s naborima koži - to vjerojatno znači da su se nakon branja ohladile i osušile.

Miris breskve izravno je povezan s okusom. Ako je pomirišite i ništa ne osjetite, to znači da neće imati ni okusa. To nije uvijek slučaj (ovisno o sorti), ali općenito govoreći, voće koje ćete naći na tržištu trebalo bi imati primjetan miris.

Nježni pritisak breskve puno će vam reći. Stisnite je sa strane ili na stabljici: ako je mekano, to znači da je plod zreo. Čvrstoća je znak da je vaša breskva premlada. Budući da želite u svojim breskvama uživati nekoliko dana, kupite nekoliko različitih stanja zrelosti, kako bi uvijek imali savršeno zrele breskve.

Pogledajte što je sve važno u borbi protiv celulita:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije