Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Ne trošite vrijeme na njega: Ovaj alat za čišćenje zapravo je gubitak vremena!

Pexels
01.12.2023.
u 07:00

Prašinu ne skupljaju, već ju proširuju na druga područja

Zamislite ovo: ovo je vaš dan za tjedno čišćenje i dovršili ste većinu svojih zadataka. Sve što je preostalo je prašina. Zgrabite svoju krpu za prašinu i počnete čistiti police, ali primijetite da izgledaju isto ili skupljaju više prljavštine nakon toga. Zasigurno, mislite da je čistač za prašinu trebala pokupiti sve do posljednje čestice, ali umjesto toga površine izgledaju prljavo. Što se događa?

Ispostavilo se da čistači za prašinu ne skupljaju prašinu, samo ju proširuju na druga područja. Iako je njihovo perje elastično i lagano, što im omogućuje da prolazak i do najteže dostupnih mjesta, ne hvataju prašinu kao što biste očekivali. Umjesto toga, imat ćete s čestice prašine koje lete oko vaše kuće, slijeću na druga mjesta i čak se ponovno naseljavaju u izvornim područjima, piše House Digest

VEZANI ČLANCI:

Prašina dolazi iz mnogih izvora, kao što su odjeća, vlakna tepiha, kućni ljubimci, čađa, pa čak i mrtve stanice kože. Iako su čestice sitne, brzo se nakupljaju na tvrdim površinama i čine ih uočljivijima. Kada brišete prašinu, najbolje je koristiti alate koji lako skupljaju prašinu, kao što je usisivač opremljen nastavkom za mlaznicu. Ovaj pristup neće ukloniti sve čestice, ali će djelovati bolje od standardne krpe za prašinu. Srećom, možete koristiti nekoliko drugih alata kako biste svoju kuću oslobodili prašine.

Alternativa za čistače za prašinu: Upotrijebite vlažnu krpu od mikrovlakana nakon usisavanja kako biste maksimalno iskoristili napore u uklanjanju prašine. Ove krpe imaju mikrovlakna koja puno bolje upijaju od običnih krpa. Osim toga, imaju pozitivan naboj, što im omogućuje da privuku negativno nabijene čestice poput prašine, što vam omogućuje da očistite svoje prašnjave površine mnogo brže nego korištenjem krpe za prašinu ili pamučnog ručnika. Jednostavno navlažite krpu od mikrovlakana i obrišite prašnjava područja. Možete ih čak koristiti više puta tako da ih perete u perilici rublja, ali odvojeno od odjeće i pokrivača..

Još jedan zgodan alat za brisanje prašine je pročišćivač zraka koji pomaže u uklanjanju prašine iz zraka prije nego što padne na tvrde površine. Pročišćivači zraka usisavaju čestice prašine i alergena, propuštaju ih kroz filtar i puštaju čisti, pročišćeni zrak natrag u kuću. Iako bi jedan pročišćivač zraka mogao pokriti manji dom, možda će vam trebati više jedinica, ovisno o vašoj kvadraturi i veličini vaših soba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije