Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRŠAVLJENJE

Ne možete smršaviti? Problem je možda u stresnom poslu

stres
04.04.2010.
u 13:19

Pazite na prehrano, redovito vježbate, no kilogrami se nikako ne tope, posebno na kritičnim mjestima?

Pazite na prehrano, redovito vježbate, no kilogrami se nikako ne tope, posebno na kritičnim mjestima? Ako je vjerovati istraživanju Sveučilišta Rochester School of Medicine problem bi mogao ležati u previše stresa na poslu. Njihova je studija naime dovela do zaključka kako su zaposlenici koji imaju stresnije poslove deblji od onih koji su na manje stresnim položajima.

- Ovi su podaci posebno bitni u vremenu u kojem je sudbina svakog radnika svakodnevno upitna. – izjavila je Isabel D. Fernandez, nutricionistica koja ej vodila istraživanje.

Kako su prethodna istraživanja stres na poslu povezala s kardiovaskularnim bolestima, depresijom i slično, poveznica s pretilošću ne čudi. Tijekom provedenog istraživanja pratio se efekt kroničnog stresa, kratkotrajnog stresa te strah od nezaposlenosti. Većina su ispitanika bili muškarci srednjih godina sa završenim fakultetom.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
08:49 05.04.2010.

Bez brige, ovakvom politikom onih koji nas vode svi ćemo smršaviti. Možda čak i umrijeti od gladi.

AG
Aguirre
09:30 05.04.2010.

Ja nemogu nabacit kila zbog stresnog posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije