Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolje sjećanje

Ne možete se prisjetiti nečega? Ovo će vam pomoći

pamćenje
Foto: Thinkstock
19.02.2015.
u 08:21

Ispitanici zatvorenih očiju bolje su odgovarali na pitanja

Kada se nečega pokušavate prisjetiti, zatvorite oči.

Veća je mogućnost da ćete se sjetiti zatvorenih, nego otvorenih očiju, pokazalo je to istraživanje engleskog Sveučilišta Surrey objavljeno u časopisu Legal and Criminilogical Psychology. Isprva se provodilo istraživanje koje bi pomoglo da svjedoci zločina bolje identificiraju počinitelje što bi pomoglo daljnjoj policijskoj istrazi.

U tu svrhu ispitanicima su puštali filmske isječke s insceniranim zločinima kako bi provjerili kojih se detalja ispitanici sjećaju. Ispitanici koji su na postavljena pitanja odgovarali zatvorenih očiju točno su odgovorili na 75% pitanja, a koji su odgovarali otvorenih očiju, dali su samo 41% točnih odgovora.

>>Ovu 'žitaricu' trebate češće jesti jer je pravi saveznik za dobro pamćenje

>>Zbog tableta za spavanje raste rizik od demencije za čak 54 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije