Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJETA

Ne možete li se riješiti kilograma provjerite svoj DNK

dijeta
Arhiv VL-a
07.04.2010.
u 11:06

Kad dijete ne pomažu u skidanju kilograma, postoji velika mogućnost da je problem u genetici.

Kad dijete ne pomažu u skidanju kilograma, postoji velika mogućnost da je problem u genetici, navodi se u rezultatima istraživanja američkog Sveučilišta Stanford prema kojem je uspješnost neke dijete u pojedinih žena uvjetovana genima. Osim što rezultati ove studije objašnjavaju zašto svakome odgovara neka druga dijeta, oni odgovaraju i na to zašto neki ne mogu smršavjeti bez obzira na to za koju se dijetu odlučili.

U istraživanju je sudjelovalo više od stotinu pretilih žena koje su isprobale razne dijete, a studija je obuhvatila analizu njihova DNK te njegovu povezanost s iskorištavanjem masnoća i ugljikohidrata.

– Razlike u gubljenju težine za pojedince koji su slijedili upute dijeta odgovarale su njihovim genskim predispozicijama, što se do sada nikada prije nije spominjalo u literaturi – izjavio je Christopher Gardner, jedan od istraživača, dodajući kako bi ovo otkriće moglo biti i te kako važno u sprečavanju problema pretilosti u društvu.

Komentara 5

MA
manuela
13:58 07.04.2010.

Ovdje se radi o ljudima koji bi htjeli smršaviti a da baš ne idu u konc logor zato kaj su debeli.

DO
Dolinski
11:43 07.04.2010.

ma da? kako to onda da u vojnim koncentracijskim logorima su svi mršavi do kosti, tako da im se sva rebra ocrtavaju?, kako to da u koncentracijskim logorima genetika nije prepreka naglom i temeljetom mršavljenju??? zločinački koncentracijski logori su dokazaz da je količina unesene hrane ključna za mršavljenje a ne genetika!

JE
jester
12:08 07.04.2010.

Kaj se Mengele dignul od mrtvih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije