Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čokoladni užitak

Napravite čokoladnu tortu bez jaja savršenu za nadolazeći vikend!

shutterstock
03.02.2023.
u 09:30

Ovaj čokoladni kolač bez jaja sprema se brzo, u samo jednoj zdjeli. Poslužite ovu nježnu jednoslojnu tortu s omiljenim preljevom, voćnim umakom ili šećerom u prahu za lagani, ali dekadentni desert.

Gosti su vam nenajavljeno došli i vi nemate što poslužili? Ili ste u potrazi za nekim brzim, a finim receptom s kojim ćete zasladiti vikend pre sobom? Ova čokoladna torta bez jaja priprema se u samo jednoj zdjeli, a možete je poslužiti s čime god poželite.

Ovaj čokoladni kolač bez jaja ima vrlo jednostavan popis sastojaka prenosi My Baking Addiction. Trebat će vam:

1½ šalice brašna

1 šalica šećera

3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

1 žličica vanilije

1 žlica bijelog octa

6 žlica otopljenog maslaca ili masti

1 šalica tople vode

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

1/6

Upute za pripremu

1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Staviti na stranu.

2. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte vaniliju, ocat, otopljeni maslac i toplu vodu; miješajte dok se ne sjedini.

3. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

4. Ostavite da se ohladi prije nego što je okrenete iz kalupa za tortu. Potpuno ohladite prije glazure ili pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ovu čokoladnu tortu možete jesti samo takvu jednostavnu ili joj dodati vaše omiljeno voće, šećer u prahu, čokoladnu glazuru ili šlag. Čuvajte svoju čokoladnu tortu bez jaja pokrivenu na sobnoj temperaturi do 3 dana. Kolač možete i zamrznuti za kasnije. Dobro ga zamotajte u sloj plastične folije, a zatim u sloj čvrste folije. Zamrznite do mjesec dana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije