Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasila se

Napravila je umjetne grudi, a onda za nekoliko mjeseci dobila rak: Jesu li silikoni bili uzrok?

Marie Bloom
11.02.2022.
u 11:30

Iako su joj liječnici prvo rekli da nije ništa strašno, pretrage su pokazale ozbiljnu dijagnozu.

Marie Bloom napravila je umjetne grudi nakon što je prvi put oboljela od raka dojke. Izliječila se, a potom otišla na korekciju i ugradila silikone.

Ubrzo nakon primijetila je otekline oko implantata. Liječnici nisu previše marili za njezino stanje i brigu, pa su joj dali antihistaminike kako bi otekline splasnule.

Ipak, inzistirala je na još pretraga, pa je napravila ultrazvuk koji je brzo donio teške vijesti. Danas 50-godišnjakinja saznala je da ponovno ima rak.

Foto: Marie Bloom

Nije bilo jasno je li se vratio ili je dobila novi oblik, ali nalazi su pokazali da se “uhvatio” za implantat.

Srećom, bio je u prvoj fazi, pa je bilo potrebno samo ukloniti implantate koji su ustvari bili i uzrok bolesti. Riječ je o vrlo rijetkom obliku raka koji se zove anaplastični limfom velikih stanica (BIA-ALCL). Razvija se u kapsuli tkiva ožiljka i u tekućini koja se nalazi oko samog umetka. Kod većine pacijenata je izlječiv.

Foto: Marie Bloom

“Nakon što mi je prvi put dijagnosticiran rak dojke, savjetovali su mi mastektomiju i ponudili mi operaciju rekonstrukcije s implantatima, a ja sam pristala. Navedu vam neke rizike, ali nitko me nije upozorio na ovo. Nikada ne bih stavila implantate da sam znala da uzrokuju rak. Prava sam sretnica jer je tako rano uočen”, otkrila je ova hrabra žena za Manchester Evening News.

Muškarac ovisan o operacijama i promjenama na tijelu: Ugradio kljove i uklonio dva prsta!

Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića

1/6
Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
20:49 14.02.2022.

Plastika!! To je njen problem. Kad ti Vodovod čupa pocinčane cjevi i stavlja plastiku!! I to najjeftiniju! Nekad je to bilo za zatvor, danas je masovno trovanje dozvoljeno. Poželjno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije