Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaže istraživanje

Napokon i znanstveno potvrđeno: Ovo je poza u kojoj žene najlakše dožive orgazam!

Shutterstock
16.07.2022.
u 20:50

U novoj su studiji istraživači iz privatne ginekološke klinike New H Medical u New Yorku pratili dotok krvi u klitoris tijekom klasičnih seks poza, uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu.

Iako se misionarska poza često karakterizira kao najdosadnija, znanost tvrdi da upravo nju žene trebaju birati ako se nadaju orgazmu.

Naime iako je internet pun savjeta kako zadovoljiti ženu u krevetu, ovo je za sad jedini znanstveno dokazani, kaže dr. Laurie Mintz, autorica knjige o ženskom orgazmu Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

A da žene s tim imaju problem pokazalo je nekoliko studija tijekom vremena; jedna je tako provedena prije par godina na 800 američkih studenata, a rezultati kažu da žene tijekom seksa orgazam dožive svega 39 posto vremena, dok kod muškaraca to 91 posto vremena koje provedu vodeći ljubav.

Iako ponekad naravno i odglume kako bi poštedjele partnerove osjećaje, žensko zadovoljstvo nije tajanstvena i nedokučiva stvar i svima bi trebalo biti poznato da ne može svaka žena doživjeti orgazam od penetrativnog seksa. To je potvrdilo i jedno istraživanje koje kaže da žene češće dosegnu vrhunac u krevetu s drugim ženama nego s muškarcima; a druga studija kaže da gotovo 80 posto žena ne može do klimaksa bez stimulacije klitorisa.

Da bi provjerili koja je za to najpogodnija poza, u ovoj su studiji istraživači iz privatne ginekološke klinike New H Medical u New Yorku ispitanicama pratili dotok krvi u klitoris za vrijeme seksa u različitim pozama; uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu.

Na njima su, kažu, koristili ultrazvučni skener i njime otkrili da se klitoris najviše puni krvlju; što je ključno za orgazam, baš u misionarskom položaju.

- Iako mnoga govore o tome zašto je koja poza dobra, malo je znanstvenih istraživanja koja procjenjuju vezu između različitih seks položaja i ženskog orgazma - rekla je za Metro dr. Kimberley Lovie, dodajući i da se najmanje uspješnom za taj cilj pokazala pseća poza. 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:02 17.07.2022.

Kaubojka i pseca poza😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije