Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARENJE SNOVA

Napokon čokolada koja skida kilograme

čokolada
Reuters
17.11.2009.
u 15:10

Tajna je u kemikaliji koju Lola sadrži. Ona naime zavarava naš mozak koji počne vjerovati da nije gladan i mi se prestajemo prejedati. Kutija koja sadrži pet čokoladica stoji oko pet funti.

Slatka ideja koja zvuči predobro da bi bila istinita – naš najdraži porok umjesto da pomaže u nakupljanju kilograma čini upravo suprotno. Ipak, tvorci Lole, novog brenda čokolade, tvrde kako ona skida kilograme.

Tajna je u kemikaliji koju Lola sadrži, ona naime zavarava naš mozak koji počne vjerovati da nije gladan i prestajemo s prejedanjem. Proizvođači tvrde kako je ova revolucionarna poslastica identičnog okusa kao i obična čokolada, jedino što sadrži primjese zelene boje zbog neobičnog sastojka.

Kutija koja sadrži pet čokoladica stoji oko pet funti, zbog čega će vjerojatno mnogi čokoholičari i oni željni mršavije linije možda ipak razmisliti dva puta prije nego se upuste u šopingiranje.

Iza nove čokolade stoji španjolski proizvođač Cocoa Bio, a prvi put je predstavljena na međunarodnom sajmu čokolade u Madridu proteklog vikenda.

- Trebalo bi pojesti jednu ili dvije čokoladice oko sat vremena prije jela – objasnio je Armando Yanez, jedan od tvoraca Lole, dodavši kako će se zbog toga "osjećati ugodno ispunjeni te neće imati potrebu za prejedanjem".

Zelenu boju na čokoladi objašnjava time što Lola sadrži dijetalni dodatak prehrani spirulinu, mikroskopsku algu koja sadrži velike količine nutrijenata poput vitamina A i B12, koji također pomažu u gubljenju kilograma.

Tvorci tvrde kako aminokiseline u receptu stimuliraju proizvodnju hormona u mozgu koji potiskuje apetit.

Ovo nije prvi put da se otkrivaju potencijalno dobre stvari za zdravlje iz konzumacije čokolade, posebno crne čokolade. Prije nekoliko mjeseci objavljeno je kako redovita konzumacija čokolade kod osoba koje su preživjele srčani udar za čak 70 posto smanjuje mogućnost da umru od kardioloških problema. Ostale pak studije navode kako crna čokolada koja je bogata flavonoidima smanjuje rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, štiti od raka crijeva te pomaže u sprečavanju preranog poroda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije