Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODA S PORUKOM

Naomi Campbell protiv diskriminacije crnih modela

Naomi Campbell
Pixsell
15.11.2009.
u 13:31

- Gdje možemo vidjeti crne žene u oglasima? To je poprilično očito - izjavila je Naomi u intervju na modnoj reviji Moda za dobrotvornu pomoć koju je po prvi puta održala u Africi.

Sa zlatim bodežom na svojoj prvoj afričkoj modnoj reviji supermodel Naomi Campbell pojavila se iza svjetlucavog zastora i jasno napala 'diskriminaciju crnih modela od strane razvijenog svijeta'.

- Gdje možemo vidjeti crne žene u oglasima? To je poprilično očito - izjavila je Naomi u intervju na modnoj reviji Moda za dobrotvornu pomoć koju je po prvi puta održala u Africi dodavši kako definitivno ima mjesta za više crnih modela, ali evidento nedostaje želje za njihovim angažmanom.

-  Situacija se bila svojedobno popravila no posljednjih je godina opet sve zakazalo – zaključila je Campbell.

Crna je pantera prezentirala blistave kreacije lokalnih dizajnera ukrašena s paunovim perjem i ogromnim ogrlicama kao i modele sa svih strana kontinenta koji se natječu za titulu Lice Afrike.

- Žene koje su imale veličanstvena iskustva u svojim životima moraju to podijeliti sa drugima. Ovaj svijet nije stvoren isključivo za plavuše i žene s plavim očima. Moramo dijeliti jedni s drugima – smatra Campbell.

-  Mnoge su žene bile osupnute susretom sa salavnom manekenkom koja je pomagala savjetima u 'backstageu'.

-  Upozati Naomi je bilo kao ostvarenje sna, izjavila je dvadesetrogodišnja Tholakele Dlamini iz Zimbabwea jedna od kandidatkinja za Lice Afrike dodavši kako se slaže da bi trebalo biti više crnih modela zbog pravilne ravoteže.

Za Campbell koja redovno posjećuje Keniju ali nikada prije nije hodala modnom pistom u Africi, riječ je o kontinentu s ogromnim potencijalom.

- Afrika je zemlja tragedije, ali kamo god se okrenem vidim ljepotu...sve te predivne žene koje hodaju ulicama, izjavila je Naomi.

Predhodno organiziranerevije Moda za dobrotvornu pomoć koje je Campbell organizirala u Londonu, New Yorku i Mumbaiju sakupile su preko milijun dolara za pomoć nakon uragana Katrina i drugih prirodnih nepogoda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije