Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planirajte unaprijed

Namirnice kupujete vikendom? Doznajte zašto to nije dobra ideja

šoping
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/3
15.05.2019.
u 07:00

Trebali biste upravo izbjegavati odlaziti u trgovine tijekom subote i nedjelje

Većina nas će planirati kupnju namirnica tijekom vikenda, opušteno, bez poslovnih obveza i s podugačkim popisom kako ne bi zaboravili ništa za tjedan pred nama. 

I nerijetko će upravo takva kupnja vikendom potrajati nekoliko sati i "odnijeti" iz vaših novčanika i s bankovnih računa nekoliko stotina kuna.

Kako bi vam pomogli da maksimalno iskoristite svoj novac i vrijeme dok kupujete namirnice za cijeli tjedan, stručnjaci savjetuju da izbjegavate kupnju vikendom.

Trebali biste izbjegavati odlaziti u trgovine tijekom subote i nedjelje, pojašnjavaju, jer osim što ćete zapeti u gužvi i potrošiti slobodan dan za šetanje dućanima, potrošit ćete i više novca. 

Istraživanja su pokazala da će kupci u svoju košaricu "utrpati" i nešto što nije na popisu namirnica, a vidjeli su da drugi kupci kupuju. Uz to, mnogi trgovački lanci najveće popuste na namirnice daju tijekom nekog određenog dana u tjednu. 

Srijeda i četvrtak najbolji su dani za kupnju namirnica, piše TOI., tada je najmanje kupaca u trgovinama, a možete naići i na popuste uz koje ćete uštedjeti novac. 

Birajte i odlazak u trgovinu sat vremena nakon otvaranja, ako to možete. Primjerice, uzeti pauzu na poslu i obaviti brzi šoping u jutarnjim satima. Tada je u ponudi najviše svježih namirnica, voća i povrća. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Kora
08:57 15.05.2019.

Točno. Najbolje je kupovati ponedjeljkom, utorkom.

AU
austrougarskigeneral
10:14 15.05.2019.

pekom uvecer najbolje kupovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije