Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno

Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma

Pixabay
25.12.2022.
u 16:30

Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za tov

 Prvo, probajte trik s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise. 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12


Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu. 

Soda bikarbona kao osvježivač zraka

Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka. 

Sodu bikarbonu također možete posipati na dno kante za smeće kako biste upili sve neugodne mirise ostataka hrane koje ćete u nju bacati. Isti učinak u kanti imaju i kore limuna, uz dodatak ugodnog citrusnog mirisa.

Za još jedan način suzbijanja mirisa pomoći će vam alkoholni ocat. U jednoj posudi zagrijte do vrenja pola šalice octa te jednu šalicu vode, a para koja će izlaziti će upiti sve mirise. Najbolji učinak imate kad upalite napu da sve mirise izbacujete iz kućanstva.

Muškarac otkrio trik za pogibelj posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:39 25.12.2022.

A još bolji učinak bit će ako otvorite prozore i vrata i izračite dobro prostorije jedno 10 min. Zatim zatvorite, pustite da se prostorije opet ugriju i ponovo otvorite, ovaj put nešto duže. Obično to bude dovoljno, ali ako se i dalje bude osjetilo, otvorite i treći put. Nemojte slijediti upute koje vas nagovaraju na prirodne i umjetne osvježivače. Ustajao zrak mora se zamijeniti svježim. Ako na ustajali zrak s velikim udjelom CO2 zasćen mirisima kuhanja djelujete osvježivačem, dobit ćete teško opisiv smrad prostora u kojemu boravite. Zaboravite osvježivače i dobro izračite prostorije. Dok zračite, otvorite hladnjak da se i on prozrači. Ako ne ide, morat ćete oprati prostor za hlađenje u hladnjaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije