Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma

Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to
26. prosinca 2019. u 07:00 0 komentara 5025 prikaza
Foto: shutterstock

Prvo, isprobajte s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise. 

Nekoliko savjeta Kako ispeći sočnu i ukusnu puricu za božićni ručak

Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu. 

Chefov kutak: Hrvoje Nakić otkriva svoj idealan brunch za poslovnjake UVIJEK DOBRA IDEJA Chef s Michelinovom preporukom otkriva što vole jesti hrvatski biznismeni

Soda bikarbona kao osvježivač zraka

Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka. 

ISPROBAJTE I VI Recept za tortu od Nutelle i još samo jednog sastojka - srušio je internet!

Pogledajte kako ova obitelj iz Kine u Zagrebu slavi kinesku Novu godinu:

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.