Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet na vrhu

Ovo je najbolji grad za život na svijetu

Melbourne
Foto: Thinkstock
1/3
16.08.2017.
u 10:05

Među prvih 10 su Beč, Vancouver i Calgary u Kanadi, Adelaide i Perth u Australiji, Auckland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg

Melbourne je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život na svijetu, dok Sydney opet nije ušao u prvih deset zbog straha od terorizma, po izvješću Economist Intelligence Groupa.

Izvješće je rangiralo 140 gradova u svijetu po stabilnosti, zdravstvenoj skrbi, kulturnim sadržajima i zaštiti okoliša, obrazovanju i infrastrukturi.

Među prvih 10 su Beč, Vancouver i Calgary u Kanadi, Adelaide i Perth u Australiji, Auckland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Melbourne, drugi najveći australski grad i glavni grad države Victorije, dobio je najviše ocjene za zdravstvenu skrb, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Doyle rekao je da je riječ o velikom postignuću s kojim se svi građani trebaju ponositi, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

"Nastavit ćemo mnogo raditi svaki dan kako bi Melbourne bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njezine građane", rekao je premijer Daniel Andrews.

Sydney, najveći australski grad, zbog prijetnje terorizma drugu godinu zaredom nalazi se na 11. mjestu popisa.

Među najgorim gradovima za život na svijetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Dhaka i Port Moresby na Papui Novoj Gvineji.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
11:15 16.08.2017.

zar nije Begeš šmrc... tuga na portalu

Avatar jumanji
jumanji
11:06 16.08.2017.

tko voli da živi u divljini kao vi a netko ne. ljubica radio u gradovima a ne u brdima selima

ZN
znam
13:40 16.08.2017.

Sve je relativno: nekome je bolje u Damask-u nego nekome u Melbourne-u. Sto veci grad vece zagadjenje zraka, buka i slicno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije