Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crno-bijela igra

Nacrtaj mi, nacrtaj... dom sa stilom!

draw (1)
Foto: Arhiva VL
1/11
31.05.2012.
u 12:10

Prvo utjelovljenje dizajnerske ideje najčešće je crtež, nekoliko poteza olovkom na temelju kojih će kasnije nastati stol, svjetiljka, tepih... A nerijetko je crtež i početak i kraj, savršen motiv za ukrašavanje predmeta i "lebdeći" ugođaj!

Naizgled nemarno "nabačenu" skicu zgužvanog tepiha švedski dizajnerski studio Front duhovito je pretvorio u nesvakidašnji motiv za ukrašavanje običnog bijelog tepiha. Tako je nastao Shade Carpet s dodatnom, nacrtanom dimenzijom.

Sličnim vizualnim trikom poslužio se engleski dizajnerski dvojac Freshwest čiji kupaonički ormarić Inside-Out, kao što mu naziv govori, "izokreće" unutrašnjost. S dozom humora, vrata ormarića ukrašena su nacrtanim obrisima raznovrsnih bočica kozmetike i ljekovitih pripravaka, koje se najčešće gomilaju upravo u kupaonici. Ormarić Inside-Out nudi se u raznim verzijama, uključujući i crnu podlogu s bijelim crtežom.

Sličan odnos crno-bijelo vrlo je efektan na Caseliovim dekorativnim naljepnicama za zidove i namještaj Garde-robe. Naljepnice izgledaju poput nacrtane ženske i muške odjeće i obuće pa su odlične za ukrašavanje ormara, kutka za presvlačenje u spavaćoj sobi, predsoblja...

Poput "materijalizirane" ilustracije doima se Selabovo posuđe Palazzo Governo – porculanska miniverzija poznate firentinske palače. Ručno izrađena zdjela za juhu i tanjuri tvore "zgradu" čija je vanjska "arhitektura" nacrtana.

Na starinske crteže podsjeća i kolekcija tapeta Style Statement proizvođača BN International s romantičnim crno-bijelim cvjetnim motivima. U takav ugođaj odlično se uklapa Acrilina svjetiljka Baroque s "baroknim" postoljem od prozirnog akrila ocrtanog crnim linijama.

Modernističke crteže donosi Selettijeva komoda Trip Furniture s grafičkim motivom karte te Foscarinijev luster Planet "iscrtan" posebnim šavovima kojima se inače izrađuje odjeća za astronaute. A Nendo je u kolekciji Thin black lines (tanke crne linije) stvorio namještaj, zdjele, vaze... tanke čelične strukture, naizgled nacrtane u zraku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije