Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skidaju pogledom

Muški pogled "govori" s kojom ženom želi seks!

jennifer
Pixsell
11.12.2012.
u 10:45

Kretnje očiju su spontane i teško ih je kontrolirati. Zato mislimo da ih možemo koristiti kao pouzdan indikator seksualnih interesa, smatraju znanstvenici

Muške seksualne apetite odat će samo jedan njegov pogled, otkrila je nova studija, a žene to već i tako odavno znaju. Pogledom kojim odmjerava pojedine dijelove njena tijela otkriva se prikrivena seksualna motivacija.

Sa ženama je druga stvar jer njeni pogledi ne odaju takve "povjerljive" informacije, što su potvrdila i neka prijašnja istraživanja. Kod njih nema razlike u pogledu gledaju li fotografije žena i muškaraca. Za razliku od njih, heteroseksualni muškarci otkrivaju svoje seksualne misli širenjem zjenica dok gledaju fotografije seksualnog sadržaja.

U istraživanju u kojem su i muškarci i žene promatrali odjevene modele priključeni na uređaje koji su pratili kretanje njihova pogleda otkriveno je da su muškarci koji su se sami definirali (pomoću testa) kao pojedinci sa snažnijim seksualnim nagonom dulje zadržavali pogled na "strateškim mjestima" mladih djevojaka. 

Psiholog Kun Guo sa sveučilišta Lincoln u Engleskoj i njegovi suradnici utvrdili su da mladim muškarcima pri pogledu na žensko tijelo pogled pada na grudi ili bokove jer su oba područja kod žena vezana uz seksualnost – dok gornji dio govori o seksualnoj zrelosti žene, bokovi otkrivaju o ženinoj sposobnosti za rađanje. Odmjeravanje u ovom slučaju upućuje na seksualni interes, kažu znanstvenici, jer im je pogled zastajao na tim mjestima samo kod mladih žena, dok djevojčice i starije žene nisu gledali tako.

– Kretnje očiju su spontane i teško ih je kontrolirati. Zato mislimo da ih možemo koristiti kao pouzdan indikator seksualnih interesa. To je složeni mentalni proces koji se na kraju iskazuje u jedinstvenom načinu promatranja – objašnjava Guo, piše Huffingtonpost.

Razlika...

Kod žena nisu pronađeni indikativni pogledi, ali je istraživanje pokazalo da one snažnijih nagona dulje promatraju tijela fotografiranih dvadesetogodišnjakinja, ali jednako tako dulje promatraju fotografije djece i starijih žena. Znanstvenici objašnjavaju da žene imaju veću potrebu usporediti sebe s tijelima drugih žena. Kad su gledale tijela muškaraca, iz njihovih pogleda nije se mogla zaključiti nikakva zakonitost.

Pouka

Iako je istraživanje vrlo zanimljivo, ono što je važnije jest da se ovim istraživanjem mogu dobiti važne informacije o tome na koji način gledaju seksualni prijestupnici i koja je njihova spolna motivacija. Znanstvenici se nadaju da će ovaj pokus moći iskoristiti kao pouzdanu metodu utvrđivanja u kojoj su mjeri prijestupnici izliječeni i koliki su rizici da ponove delikt.

Komentara 1

LI
liliZG
12:13 11.12.2012.

blago znanstvenicima kojima takva istraživanja netko plaća........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije