Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiksacija

Muškarci najprije na ženi primijete grudi, neovisno o veličini

grudi
Ilustracija
26.03.2011.
u 10:30

U ispitivanju su također otkrili da u roku od 0,2 sekunde muškarci mogu podsvjesno procijeniti ženinu plodnost

Pri prvom pogledu na ženu gotovo polovici muškaraca (47 posto) pogled će "zastati" na grudima, otkrilo je australsko istraživanje. Od ostalih, 33 posto njih gledat će u bokove, dok će 20 posto odmah gledati u lice. Znanstvenici vjeruju kako su razlozi za te prve fiksacije, kako ih nazivaju, evolucijski. Žene sa što većom razlikom između širine struka i grudi, ili pak bokova, imaju veću razinu ženskog hormona estrogena, koji može ukazivati na veću plodnost žene.

Znanstvenici sa Sveučilišta Wellington proučavali su koji dio ženskog tijela muškarci prvo gledaju nakon što su im prezentirali šest digitalnih prikaza žena. Pomoću simulacija povećavali su i smanjivali veličinu oblina i struka te mjerili koliko se puta njihov pogled vraćao na pojedine dijelove. Pokazalo se da veličina grudi nije bila presudna za razlog gledanja u grudi. U ispitivanju su također otkrili da u roku od 0,2 sekunde muškarci mogu podsvjesno procijeniti ženinu plodnost tj. privlačnost, sudeći po tome ima li njeno tijelo oblik pješčanog sata.

Ključne riječi

Komentara 24

LO
lopata
12:21 26.03.2011.

Jadan novinar ovaj članak je već objavljen. Mora se bolje informirat.

LI
Lisnjak
10:49 26.03.2011.

zanimljivo da ovakva ispitivanja nisu sproveli Englezi. Ili su se mozda nasli na godisnjem u Australiji pa su to tamo , u ime Australaca ucinili.

DK
dkatica2
13:35 26.03.2011.

ovaj novinar ima skerlozu mozga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije