Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Muškarci najprije na ženi primijete grudi, neovisno o veličini

U ispitivanju su također otkrili da u roku od 0,2 sekunde muškarci mogu podsvjesno procijeniti ženinu plodnost
26. ožujka 2011. u 10:30 24 komentara 7 prikaza
grudi
Foto: Ilustracija

Pri prvom pogledu na ženu gotovo polovici muškaraca (47 posto) pogled će "zastati" na grudima, otkrilo je australsko istraživanje. Od ostalih, 33 posto njih gledat će u bokove, dok će 20 posto odmah gledati u lice. Znanstvenici vjeruju kako su razlozi za te prve fiksacije, kako ih nazivaju, evolucijski. Žene sa što većom razlikom između širine struka i grudi, ili pak bokova, imaju veću razinu ženskog hormona estrogena, koji može ukazivati na veću plodnost žene.

Znanstvenici sa Sveučilišta Wellington proučavali su koji dio ženskog tijela muškarci prvo gledaju nakon što su im prezentirali šest digitalnih prikaza žena. Pomoću simulacija povećavali su i smanjivali veličinu oblina i struka te mjerili koliko se puta njihov pogled vraćao na pojedine dijelove. Pokazalo se da veličina grudi nije bila presudna za razlog gledanja u grudi. U ispitivanju su također otkrili da u roku od 0,2 sekunde muškarci mogu podsvjesno procijeniti ženinu plodnost tj. privlačnost, sudeći po tome ima li njeno tijelo oblik pješčanog sata.

BROJKE
Evo kako se glasalo u vašem mjestu
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • lopata:

    Jadan novinar ovaj članak je već objavljen. Mora se bolje informirat.

  • Lisnjak:

    zanimljivo da ovakva ispitivanja nisu sproveli Englezi. Ili su se mozda nasli na godisnjem u Australiji pa su to tamo , u ime Australaca ucinili.

  • dkatica2:

    ovaj novinar ima skerlozu mozga