Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi se slažu

Muškarac priča kako je odbio biti krsni kum djetetu najboljeg prijatelja: 'Imao je sulude zahtjeve!'

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
31.05.2023.
u 14:30

U ugovoru je stajalo i da se od kuma očekuje da će tijekom prvih 18 godina za djevojčicu uštedjeti najmanje 25.000 eura i to staviti sa strane za njenu školarinu, dok će ostatak osigurati roditelji.

Jedan je muškarac na Reddit forumu anonimno ispričao kako je nedavno odbio biti krsni kum kćerki svog najboljeg prijatelja, i to zbog prijateljevih neobičnih zahtjeva. Njega su, kaže, on i supruga upoznali prije otprilike devet godina i od tada se redovito druže s njim i njegovom suprugom, a parovi su s vremenom postali vrlo dobri prijatelji. Zato mu nije bilo čudno kada su ga pozvali da bude krsni kum njihovom prvom djetetu, što je on isprva oduševljeno prihvatio. Ipak, šokirao se kad mu je par isporučio kuvertu; s pravno obvezujućim ugovorom i dugačkim popis zahtjeva, uključujući i prijedloge da i on sam postane katolik i da djetetu nakon 18. godine života pokloni 20.000 eura. Rekao je i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obje sa Filipina, te da prijatelj više nema nikog iz svoje obitelji pa nije ni imao koga drugoga pitati za kumstvo.

"Napominjem da su oboje katolici. Bio sam počašćen, a on je bio oduševljen što sam pristao i sljedeći mi je dan ostavio omotnicu s nekim papirima u njoj. Nakon što je otišao pogledao sam unutra i vidio ugovor koji sam kao kum trebao potpisati. Iako sam mislio da je to malo pretjerano, pročitao sam ga i shvatio da kao kum imam hrpu obaveza; tako bih na primjer trebao ići na svaki katolički događaj kojem će dijete ubuduće prisustvovati; poput prve pričesti, krizme i vjenčanja...", napisao je. To ga, kaže, nije toliko mučilo koliko napomena da bi i sam trebao razmisliti o tome da postane katolik, te da bi za svaki navedeni događaj morao dati dar u vrijednosti od najmanje 500 eura; a nešto manje vrijednosti za svaki djetetov Božić i rođendan.

GALERIJA: Vaš horoskopski znak otkriva kakvi ste u vezama

Ilustracija
1/12

"Ali postaje još gore. Očekuje se da ću tijekom prvih 18 godina za djevojčicu uštedjeti najmanje 25.000 eura i to staviti sa strane za njenu školarinu, dok će ostatak osigurati njezini roditelji. Ozbiljno?!?", piše on. Popis dalje uključuje još neke 'lude' stavke poput te da mora otkazati sve svoje planove ako u isto vrijeme dijete treba pričuvati, npr. ako roditelji odu bez nje na odmor. "Mnoge druge stvari na popisu su također bile blesave, ali nisu tako velika stvar; poput npr. provođenja vremena s njom jednom tjedno".

Ispričao je i kako je nakon čitanja ugovora odmah nazvao prijatelja i objasnio mu da to ne može potpisati jer je unutra previše zahtjeva, no ovaj se na to naljutio. "Rekao mi je da misli da sam u načelu dobar dečko, ali da sam sada ispao sebičan. Od tada je blokirao moj broj i e-poštu, kao i njegova žena", kaže. A budući da je prijatelj sve okončao, on je ugovor potrgao i u vrećici ga ostavio u njegovom poštanskom sandučiću, napisavši mu i poruku kako je šteta što je uništio prijateljstvo zbog smiješnih zahtjeva, te da mu bez obzira na sve oprašta. 

"Haha! Čekaj, ti si ozbiljan? Zvuči mi kao da misle da si naivčina i kao da te žele iskoristiti", napisao je jedan korisnik, a većina se s njim složila. "Žele da prikupiš najmanje 25 tisuća eura za njen fakultet dok će oni svoj novac trošiti na što god žele", dodao je drugi. "25 000 za školarinu djeteta koje čak nije tvoje? Sitnica", sarkastično je komentirao korisnik na Redditu.

Žena užasnuta: ‘Moj najbolji prijatelj i moja mama su se zaručili nakon tajne veze!’

Ispunite anketu: Jeste li kad bili krsni kum/kuma ili to izbjegavate?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije