Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Mučite se s bubuljicama? Riješite ih se uz ovu masku za lice od samo tri sastojka!

shutterstock
11.10.2023.
u 09:30

'Uz pomoć ove maske nikada više nisam imala bubuljice, a podočnjaci mi više nisu bili tamni'.

Imate bubuljice kojih se nikako ne možete riješiti, iako ste probali već hrpu raznoraznih krema i proizvoda za čišćenje lica? Možda je vrijeme da probate napraviti vlastitu masku za lice od samo nekoliko sastojaka. Naime, Sandra Gavrilović, influencerica koja dijeli prirodna riješenja i savjete, je na svom Instagram profilu podijelila recept koji je dobila od žene iz Egipta i za koji tvrdi da rješava sve bubuljice s lica.

Kako kaže Sandra, te godine na odmoru u Egiptu lice joj je bilo puno bubuljica, a podočnjaci tamni i veliki. Ušla je u jednu parfumeriju i oduševljena njihovim pregovaračkim sposobnostima, kupila je čak dva parfema koja joj nisu ni trebala. Ali, je dobila savjet za zlata vrijedan recept. 'Uz pomoć ove maske nikada više nisam imala bubuljice, a podočnjaci mi više nisu bili tamni', kaže Sandra.

 

U opisu videa stoji: Prije nego što bilo koju masku stavite na lice, prvo stavite malu količinu na obraz ili vrat, kako bi vidjeli imate li neku neželjenu reakciju. A, za ovu masku trebati će vam: dvije žlice bagremovog meda, 10 grama cimeta i dvije žlice jogurta. Sastojke pomiješajte i ostavite u frižideru na 15 minuta (maska mora biti hladna).

Nanesite ju na prethodno očišćeno lice i ostavite 30 minuta. Masku isperite tako što ćete kružnim pokretima masirati lice, da bi u samoj završnici imali i piling lica. Med, cimet i jogurt mogu imati nekoliko potencijalnih benefita za njegu lica:

VEZANI ČLANCI: 

  • Hidratacija i omekšavanje kože: Jogurt sadrži proteine i mliječne kiseline koje mogu hidratizirati i omekšati kožu.
  • Antiupalno sredstvo: Med i cimet imaju antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala na koži.
  • Antioksidativna zaštita: Med i cimet su bogati antioksidantima koji mogu pomoći u zaštiti kože od slobodnih radikala i starenja.
  • Osvježavanje kože: Ove sastojke možete koristiti kao masku za lice koja će revitalizirati kožu i dati joj svjež izgled.
  • Tretman akni: Cimet može imati antibakterijski učinak, što može pomoći u suzbijanju bakterija koje izazivaju akne.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije