Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Muči vas prehlada? Ovi prirodni proizvodi pomoći će vam u ublažavanju simptoma

Shutterstock
18.10.2021.
u 07:00

Kašljanje, kihanje i visoka temperatura uobičajeni su simptomi prehlade koji nam iscrpljuju energiju, otežavaju san i fokus na svakodnevne zadatke

Prehlada nije neuobičajena pojava za ovo doba godine, ali nakon pandemije koronavirusa, mnogi ovogodišnju prehladu shvaćaju ozbiljnije, ali imaju i jače simptome, dok su je na društvenim mrežama nazvali 'najgorom prehladom ikad' ili 'super prehladom', što ne zvuči zabavno.

Kašljanje, kihanje, temperatura, ovogodišnja prehlada ima mnogo simptoma koji traju duže nego uobičajeno, a svi znamo kakav je osjećaj biti pogođen jakom prehladom.  Iscrpljuje vam energiju, otežava san, otežava fokusiranje na posao, no, postoje prirodni proizvodi koji vam mogu olakšati simptome, kako piše Metro.

Znanstvenici u šoku: Limunada s kurkumom liječi depresiju bolje od Prozaca!

1/3

Vrući limun i med
Vrući napitak od limuna i meda izvrstan je napitak koji vas zagrijava i pomaže u ublažavanju simptoma prehlade, poput upale grla ili začepljenja sinusa.Sok od limuna pomaže u ublažavanju kašljanja, a med smiruje grlo te nudi i protuupalna svojstva, što je upravo ono što vašem tijelu treba.

Pepermint
Ovaj prirodni sastojak ima izvrstan okus, ali je poznato i da lišće pomaže kod svakog gadnog kašlja. Mentol u metvici djeluje umirujuće na grlo, razbija bilo koji dekongestiv i pomaže u uklanjanju sluzi. Možete popiti čaj od metvice kako biste ublažili kašalj, ili možete dodati metvicu u zdjelu vruće vode i dopustiti da para uđe u usta i nosne prolaze što bi trebalo pomoći u smirivanju zahvaćenog područja.

Dodajte oko tri kapi ulja metvice u zdjelu vruće vode. Stavite ručnik preko glave kako biste uhvatili paru i duboko udahnuli vodu. Radite ovo koliko god je potrebno, ali oko 10 minuta bi trebalo biti dovoljno.

Slana voda
Ovo nije najugodniji kućni lijek, ali djeluje. Ova metoda ne samo da nudi antibakterijska svojstva, već bi trebala pomoći i u ublažavanju kašlja, kao i u uklanjanju svih neugodnih bakterija u grlu. Jednostavno stavite malo soli u vodu te grgljate je desetak sekundi.

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Komentara 1

MO
montello
12:37 19.10.2021.

sinusi su uvijek problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije