Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spriječite ih da ulaze

Muče vas pauci? Ljubitelji čišćenja imaju par savjeta s kojima ćete ih držati dalje od doma

Marko Jurinec/PIXSELL
13.07.2022.
u 07:00

Ja operem podove pa zatim na njih nanesem mješavinu vode i ulja paprene metvice (Menthe spicate), piše jedna pratiteljica.

S ljetom i toplijim danima koje željno iščekujemo neizbježno idu i razni kukci i pauci kojima se baš ne veselimo, no ako u domu susrećete nekog pauka, nemojte paničariti jer postoji jednostavan način da ih ubuduće držite podalje.

Tako na svojoj Facebook stranici Cleaning tips and tricks kažu brojni fanovi britanske 'kraljice čišćenja' Mrs Hinch koji su otkrili par jednostavnih rješenja za držati ih izvan doma.

Postoje namirnice koje nemaju rok trajanja, evo koje su

1/8

- Koji su najbolji načini za sprječavanje ulaska paukova? - pitao je jedan pratitelj i brzo u komentarima dobio nekoliko različitih odgovora.

- Ja operem podove pa zatim na njih nanesem mješavinu vode i ulja paprene metvice (Mentha spicata) - napisala je jedna pratiteljica.

- Ulje paprene metvice i sok od limuna s kapljicom vode u bočici s raspršivačem! - savjetovala je druga. "Tekućinu poprskajte po ventilacijskim otvorima, prozorima i zidovima, te kraj ulaznih vrata i neće ući nijedan!"

Naime ulje  paprene metvice pomiješano s vodom i poprskano oko prozora, vrata i svih malih mjesta s kojih dolaze."

Miris paprene metvice je, dodaje, toliko jak da pauci bježe od njega.

Oni naime njuše nogama pa će ih hodanje po metvici uznemiriti, a za one koji su već u kući, ljubitelji čišćenja kažu da je najbolje usisati paukovu mrežu, prenosi Express.

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!

Komentara 1

DU
Deleted user
08:04 13.07.2022.

Prvog koji uđe, dobro išamarat' i potjerati ga nazad. Kad bude pričao pajdama o doživljaju, zaobilazit će vas u širokom luku (osim nekoliko hrabrijih).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije