Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preporučio pilot

Djevojka podijelila trik za ljude koji se boje letenja avionom: 'Trebati ćete žele i maramicu!'

Tik Tok
12.07.2022.
u 07:00

Kako piše u knjizi o strahu od letenja, koju je napisao pilot Tom Bunn, gdje je djevojka i pročitala ovaj savjet, spominje se žele jer je zrak oko aviona krut poput želatine zbog brzine

Ekstremna tjeskoba tijekom letenja avionom može biti vrlo neugodna, a ako ste jedan od onih koji imaju taj problem, vjerojatno ste već pokušali razne stvari kako biste se osjećali bolje tijekom leta, ali bezuspješno.

Kako piše Mirror, jedna tiktokerica otkrila je trik koji možete isprobati kako biste prebrodili strah, a preporučio ga je jedan pilot. Djevojka imena Anna Paul, na svom profilu objavila je video s trikom, a on uključuje samo žele i papirnatu maramicu

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion

1/32

U videu je trik demonstirirala, držeći u jednoj ruci malu posudu sa želeom, a u drugoj mali komad maramice. Kako piše u knjizi o strahu od letenja, koju je napisao pilot Tom Bunn, gdje je djevojka i pročitala ovaj savjet, žele je odabran jer je zrak oko aviona krut poput želatine zbog brzine. 

- Dakle, pretvarajte se da je ovaj žele zrak u kojemu letite, a ova maramica je avion, u redu? Postoji pritisak odozdo, postoji pritisak odozgo i sa strane, a kada dođu turbulencije to izgleda ovako - započela je objašnjavati u videu.

Zatim je nastavila demonstrirati brzo tapkajući po vrhu želea prstom, te je istaknula kako maramica nije nikako pogođena time i da se nije uopće pomaknula.

- Osjećate da se avion trese, ali on neće tek tako pasti, znate? To je samo turbulencija i avion 'stoji' u zraku zbog pritiska koji dolazi sa svih strana.  Nikada nije bilo sudara aviona zbog turbulencije, tako da se ne morate bojati. Avion je zaista sigurno prijevozno sredstvo - nastavila je. 

 

@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️

♬ original sound - Anna Paul

 Objasnila je i da se njezina erofobija, odnosno ekstremni strah od letenja, počela smanjivati nakon što je pročitala ovaj trik, sve dok postupno nije počela uživati u letu. Savjetovala je da se pokušate opustiti tijekom leta tako što ćete sebe zamisliti u avionu koji leti kroz žele i zatim se sjetiti ovog trika, odnosno činjenice da ne možete tek tako pasti. 

Njezin video je postao viralan i skupio je čak 22,6 milijuna pregleda. Korisnicima u komentarima svidjela se ova ideja, te su joj zahvaljivali, a neki su pisali i da su već čuli za to od osoblja u avionu.

- Ovo zapravo zaista pomaže - napisala je jedna korisnica.

- Meni je jedan pilot rekao da je to usporedivo s rupama ili neravninama na cesti dok vozite - dodala je druga. 

Oprezno kod online kupnje: Savjeti stručnjaka da izbjegnete zamke trgovaca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije