Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Može li se jogurt jesti nakon što prođe datum isteka? Ove 4 stvari reći će vam je li pokvaren

Shutterstock
26.04.2022.
u 14:30

Rok trajanja koji je istekao na jogurtu ne znači odmah da ga morate baciti u smeće, no ako uočite neke promjene u izgledu, mirisu i okusu jogurta, možda biste ga ipak trebali baciti

Zahvaljujući svojim živim bakterijskim kulturama, koje djeluju kao konzervans, jogurt može trajati dugo kada je zatvoren, a sve dok ne pokazuje neki od znakova kvarenja, trebao bi biti siguran za jelo, čak i kada mu je istekao datum valjanosti. Također, ako ga ispravno pohranite u vašem hladnjaku, jogurt možete jesti tri do pet dana nakon otvaranja.

Postoje četiri jednostavna testa koja će vam reći je li se jogurt pokvario, kako piše Metro

Provjerite ima li plijesni

Zvuči očito, ali plijesan je siguran znak da se jogurt pokvario. Ako na jogurtu uočite bilo kakvu promjenu izgleda, ili ako na površini ima zelenih ili crnih mrlja, vrijeme je da ga bacite u smeće.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete

1/5

Višak tekućine

Jogurti i drugi mliječni proizvodi obično imaju tekućinu na vrhu koja je zapravo sirutka odnosno ono što ostaje nakon što se mlijeko procijedi, no previše tekućine može biti znak kvarenja. 

'Kiseli miris'

Jogurt bi trebao mirisati svježe pa čim počnete osjećati 'kiseli miris' koji podsjeća na miris kiselog vrhnja, vrijeme je da ide u kantu za smeće.

Bez okusa

Probajte skroz malo jogurta, a ako nema dobar okus ili ga je izgubio bacite ga.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije