Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno!

Možda uništavate štednjak, a da niste ni svjesni. Evo kako ga pravilno počistiti

Getty Images
29.08.2021.
u 07:00

Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski štednjak.

Kod svakog kuhanja se zaprlja površina štednjaka, a trebalo bi obratiti pažnju na njezino čišćenje. Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski štednjak.

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati. Pogotovo kod štednjaka sa staklokeramičkom pločom za kuhanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.

Genijalan način da sami lako očistite sjedala u autu

1/7

Što se tiče sredstva za čišćenje i ovdje treba voditi računa, pogotovo kada se radi upravo o ove dvije površine. S obzirom na to da su vrlo osjetljive, treba uvijek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibre. 

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti uz pomoć octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti i glave plamenika u toploj vodi.

Pogledajte kako izgleda najstrmiji most na svijetu: Visok je 44,7 metara kako bi ispod brodovi neometano prolazili

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:12 29.08.2021.

Svuda soda bikarbona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije