Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Mmmmm, ovaj sladoled od trešanja samo je za istinske sladokusce!

Sandra Šimunović/Pixsell
04.06.2022.
u 07:00

Ovih se dana bavimo uglavnom desertima u kojima je glavna zvijezda trešnja, a danas smo se odlučili odmaknuti od uobičajenih biskvita i probati jedan pravi osvježavajući desert. Rashladite se s kuglicom ovog divnog sladoleda koji će vam sigurno uljepšati dan, a budete li se mogli kontrolirati možda i cijeli vikend!

Želite li da trešnje u sladoledu zadrže mekoću, možete ih malo posuti šećerom i pustiti da se namaču u vlastitom soku. Kod pripreme sladoleda dodajte voće na samom kraju. Ne možete li bez čokolade, pospite sladoled krupno ribanim komadićima ili čokoladnim sirupom.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Sladoled od trešanja

Sastojci:

2 šalice trešanja

2 šalice grčkog jogurta

žlica meda

ekstrakt vanilije

komadići čokolade i limunov sok po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Otkoštite trešnje i nasjeckajte ih na komadiće pa ih pomiješajte u posudi s jednom šalicom grčkog jogurta. Smjesu izlijte u uski kalup (može onaj za kruh). Preostali grčki jogurt pomiješajte s medom, ekstraktom vanilije i po želji s nekoliko kapi limunova soka i komadićima čokolade. Drugu smjesu prelijte preko prve i kružno izmiješajte. Spremite u duboko zamrzavanje na minimalno 4 sata. U posebnim prigodama poslužite sa svježim trešnjama i listićima mente.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije