Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠTEDITE VRIJEME

Mesne okruglice u curry umaku: Brzo i jednostavno, a imat ćete ručak par dana

26.09.2019.
u 06:53

Food blogerica započela je svoju avanturu kako bi uštedjela novac i kako bi djetetu na stol stavila zdrav i uravnotežen obrok te je s nama podijelila jedan točno takav recept.

Nasja Duplančić odrasla je u obitelji u kojoj se sve vrtjelo oko hrane i blagovaoničkog stola, kako to i jest u dalmatinskim obiteljima. Ubrzani način života i nju je natjerao da djetetu kupi obrok u pekarnici umjesto da sprema zdrav obrok, no odlučila je tome stati na kraj. Odlučila je raditi tjedne jelovnike i počela se opskrbljivati na lokalnoj tržnici pripremajući uravnotežene i ukusne obroke. Sve je to odlučila staviti na blog pod nazivom ''Mama, ja sam gladan'', a posebnost Nasjina bloga je u tome što su recepti poslagani po godišnjim dobima uz popis svih sezonskih namirnica. Također, ona hranu crta riječima stoga nećete vidjeti fotošopirane fotografije, već poučne i zanimljive priče o hrani

Recept za mesne okruglice u curry umaku

Sastojci: 

Za mesne okruglice:

oko 500 g mljevene junetine (od vrata)

1 luk

sol, papar i 1 žlica maslinovog ulja

Za curry:

1/2 manjeg luka

1 žlica curry začina

malo kurkume u prahu (po želji)

oko 3 dl mesnog temeljca

malo mlijeka

1 žličica brašna

maslac ili ulje, sol, sjeckani peršin

Priprema:

Meso stavite u zdjelu, dodajte sasvim sitno sjeckani luk, sol papar i ulje. Dobro rukama promiješajte i ostavite dok ne napravite umak. Kada je umak gotov, formirajte dlanovima okruglice i slažite ih na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta. Za umak luk sasvim sitno nasjeckajte i stavite ga pirjati na malo ulja. Kada postane staklast, dodajte brašno, curry i kurkumu i sve kratko promiješajte. Ulijte temeljac miješajući. Pustite da kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte oko 1 dl mlijeka. Ako vam se čini rijetko, dodajte još malo brašna koje ste prethodno otopili u malo hladne vode ili mlijeka. Na kraju ubacite okruglice, promiješajte i servirajte uz rižu. 

Dobar vam tek!

 

Po domaću junetinu za mesne okruglice krenite do najbliže mesnice ili do tržnice. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

GR
gragakarlovac
13:00 26.09.2019.

Hrvati vole indiju, njihova hrana je ukusna...

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
10:24 26.09.2019.

Izgleda kao povraćotina. I inače nisam zagovornik "svjetske kuhinje". Mišljenja sam da nas je (naš metabolizam) priroda i evolucija kroz tisućljeća "uštimala" za naše podneblje. Curry, kvinoje, kuskusi, i slično su za svoja podneblja. Znači kupus, krumpir, salate, poma, kukumar,r, balancana, petrusimul, maslina, mandarina, jabuka, šljiva, smokva, lubenica, tikva, dinja, itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije