Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preveliki pritisak

Medicinska sestra izgubila je kosu zbog stresa koji je prouzročila pandemija koronavirusa

Ashleigh Barnes
08.11.2021.
u 10:33

Shvatila je na vlastitom iskustvu što sve stres može učiniti tijelu.

Ashleigh Barnes, medicinska sestra iz Manchestera, progovorila je javno o stresu koji proživljava zbog pandemije koronavirusa i posljedicama koje je ostavio na njezinu tijelu.

Ova 35-godišnjakinja već 12 godina radi kao zdravstvena djelatnica, ali nikada joj nije bilo teško kao posljednje dvije godine. Zbog dugih smjena, spašavanja pacijenata i stresa koji je prouzročila pojava koronavirusa, Ashleigh je počela gubiti kosu i to toliko da je na kraju morala kupiti periku.

"Imala sam gustu i dugu kosu, bila sam povremeno čak i model za frizure. Bila je u odličnom stanju i jedna od meni najdražih stvari u mom fizičkom izgledu. Na kraju sam je izgubila", pripovijeda za The Sun.

Osim pandemije, veliki stres doživjela je zbog rastave braka koji je trajao sedam godina. "Prekid je bio jako težak, a kratko nakon njega počela sam primjećivati da mi je kosa sve tanja i da jako puno vlasi ostaje na četki kad radim frizuru. Mislila sam da je samo takav period."

Foto: Ashleigh Barnes

Otišla je kod frizerke po stručno mišljenje, a ona je odbila bojati njezinu kosu jer je bila previše oštećena i tim postupkom se stanje moglo samo pogoršati. "Bila sam žalosna jer sam se oduvijek bojala u plavo, a sada to više nisam mogla. Vraćala sam se svako malo u salon i ispitivala je li kosa bolje, ali nikada nisam dobila potvrdan odgovor, naprotiv, bila je samo sve lošije."

Kako je kosa i dalje ispadala, Ashleigh je zaključila da je sve posljedica stresa koji ni tada nije prestao jer je upravo bila u procesu kupnje i uređivanja vlastite kuće. "Osim što sam imala fizičke posljedice, sve me uništilo i psihički. Nisam mislila da ću izgubiti kosu zbog svega što se događa. Volim svoj posao, ali nije nam jednostavno. Trudite se pružiti najbolju moguću njegu svim pacijentima..."

Medicinska sestra na svoje slobodne dane odlazi u bolnicu pacijenticama uređivati frizuru. ❤

Foto: Ashleigh Barnes

Počela je nositi marame i razna pokrivala za glavu, a ljudi su mislili da se bori s teškom bolešću i da je sve posljedica kemoterapije. Potrošila je mnogo novca na šampone, ulja, tretmane za rast kose... Promijenila je prehranu i počela piti razne vitamine, one posebne za kosu, i napokon je počela primjećivati rezultate.

Foto: Ashleigh Barnes

U međuvremenu je kupila i periku kako bi zamijenila marame i turbane. Iako joj kosa nije u potpunosti kao prije, Ashleigh je mnogo bolje. "Polako dolazim na staro. Osjećam se bolje, više se družim s prijateljima, radim na sebi... Iako me gubitak kose potpuno uništio, želim vratiti svoje samopouzdanje."

Medicinska sestra ostala u šoku kada je vidjela kakvu joj je poruku ostavio susjed

1/3

Komentara 2

PU
paul-umpe
10:51 08.11.2021.

izgubila je ona kosu raznim kemikalijama i peglanjem kose.

JO
jorgen
10:48 08.11.2021.

Znači Covid uzrokuje opadanje kose, neki dan je bio članak o čovjeku kojemu su ispali zubi... Da li je netko provjerio da se, obzirom na simptome, možda radi o radijacijskoj bolesti, možda smo cijelo vrijeme išli u krivom smjeru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije