Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Matična mliječ, cink i vitamin D – moćni saveznici imuniteta uslijed epidemije Covid 19

Matična mliječ, cink i vitamin D – moćni  saveznici imuniteta uslijed epidemije Covid 19
22.12.2020.
u 10:04

U cilju obrane organizma od virusnih obojenja prije svega treba voditi računa od imunitetu. Snažan imunitet moguće je izgraditi uz preprate od pčelinjih proizvoda uz dodatak vitamina i minerala.

Matična mliječ (MM) jedan je od najcjenjenijih pčelinjih proizvoda, potvrđenog antioksidativnog, antibakterijskog, imunomodulatornog djelovanja.

MM povećava ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator regenerira stanice te usporava proces starenja. Primjenjuje se pri ublažavanju infekcija dišnog sustava, te za poboljšanje stanja imunološkog sustava.

Najveća biološka aktivnost matične mliječi pripisuje se sadržaju trans-10-hidroksi-2-decenske kiseline (10-HDA) koja je ujedno i najobjektivniji parametar za određivanje kvalitete matične mliječi.

Zbog bioloških i funkcionalnih svojstava, MM je perspektivan nutrijent u preventivnoj i dodatnoj terapiji nepravilnog funkcioniranja imunološkog sustava.

Može se kombinirati s drugim sastojcima, prije svega vitaminima, antioksidansima i mineralima koji predstavljaju prirodan izvor poticaja i pripreme imunološkog sustava na potencijalne negativne utjecaje vanjskih faktora u zimsko vrijeme.

Vitamin D vrlo je poseban vitamin, predstavlja kariku u lancu kompleksnih čimbenika koji doprinose imunosnom odgovoru te stoga održavanje optimalnog statusa vitamina D u krvi potencijalno može doprinijeti obrani od infekcija respiratornog sustava. Istraživanja pokazuju kako visoki status vitamin D može pomoći u smanjenju rizika virusnih epidemija te održati imunitet, snagu mišića i gustoću kostiju, dok niske koncentracije vitamina D se vežu uz maligne, kardiovaskularne, autoimune i neurološke bolesti te kronične respiratorne bolesti, dijabetes i hipertenziju. Upravo se ove bolesti povezuju s najvećim brojem smrtnih ishoda među oboljelima od COVID-19.

Studije koje su provedene ove godine i objavljene u Journal of Infection and Public Health pokazale su da suplementacija vitaminom D pokazuje protektivna svojstva od respiratornih infekcija

Cink spada u skupinu imunomodulatornih elemenata, normalne razine cinka podržavaju otpornost čovjeka na upalne i zarazne bolesti.

Utječe na stvaranje i aktivaciju T-limfocita,bijelih krvnih stanica važnih u borbi protiv infekcija. Nedostatak cinka smatra se jednim od čimbenika rizika za razvoj upale pluća jer povećava osjetljivost na infektivne agense i produžuje trajanje bolesti.

Ioni cinka imaju protuupalni učinak, te smanjuju oštećenje plućnog tkiva kod upale pluća

Provedene studije pokazale su da cink i njegove vezivne tvari mogu usporiti rad RNA polimeraze novog koronavirusa SARS-CoV-2 i suzbiti njegovo širenje u tijelu. 

Farmakol Ampule matične mliječi junior s vitaminom D sadrže 500mg svježe matičnu mliječ u jednoj ampuli standardizirane na 10-HDA u koncentraciji 6,8mg. Ampule su dodatno obogaćene vitaminom C iz prirodnog izvora (acerole), te vitaminom D (15% RDA) i vitaminima B kompleksa koji doprinose jačanju imunološkog sustava, jačim kostima i zubima, pravilnom rastu i razvoju, te smanjenju umora.

Farmakol Imunalpip plus sirup potpuno je  prirodnog sastava, proizveden u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrži alkohol, dodani šećer ili sladila i konzervanse. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži matičnu mliječ, prirodni koncentrirani sok aronije, te vitamin C (225%)i cink (100% RDA) koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava. Sirup se preporučuje koristiti preventivno i terapijski kod akutnih stanja virusnih i bakterijskih infekcija, prehlada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije