Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Video

Mama na TikToku objasnila zašto djeci daje desert uz večeru, a ne nakon nje - razlog ima smisla

TikTok/myeverydaytable
19.02.2021.
u 16:30

Prvi je razlog zašto djeci desert servira uz večeru, kaže TikTok korisnica, da spriječi dojam da ih se s desertom nagrađuje jer su pojeli 'groznu' večeru

Nakon što ju je netko na TikToku pitao što djeci daje za desert, korisnica Emily Dingmann objavila je video u kojem je sve objasnila - i naglasila da desert dobiju odmah uz večeru, a ne tek nakon nje.

Taj je video pogledan više od 1,6 milijuna puta - a njeni su razlozi, kako se vidi po komentarima, mnogima logični.

- Važno je reći da dobiju male, dječje porcije deserta, ništa kao voćni kup, prije kao jedan kolačić - kaže Emily u videu.

Prvi je razlog zašto djeci desert servira uz večeru, kaže, da kod njih spriječi dojam da ih se s desertom nagrađuje jer su pojeli 'groznu' večeru.

@myeverydaytable

Reply to @18spashley Who will try this and report back? 🙋🏼‍♀️ #healthyfamily #feedingkids #momtok #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound - Emily Dingmann

- Ako im date slatko nakon npr. brokule, to je onda nagrada jer su pojeli tu 'užasnu' brokulu, što je po meni kriva poruka - kaže ova mama.

Drugi razlog za takav raspored hranjenja, dodaje, je što tako djeci omogućava da slušaju sami sebe i da sami shvate kad su gladni, umjesto da se ili prejedaju ili pak pojedu premalo jer 'štede' prostor za desert...

Emily Dingmann inače pod imenom myeverydaytable na TikTok-u često objavljuje korisne kulinarske i roditeljske savjete, a svaki njen video ima po nekoliko tisuća komentara i dijeljenja.  

U tijeku drugi krug istraživanja o posljedicama potresa i pandemije na mentalno zdravlje

1/3

- Sviđa mi se ova ideja, najviše jer mi je dosta pitanja 'Što je za desert?' - napisala je jedna mama u komentarima, a većina se složila i da je pogrešno djeci desert prikazivati kao nagradu.

- Osim toga, jedenje slatkiša uz obrok izvrstan je način i da im se smanji šansa za dobiti karijes - napisala je jedna stomatološka tehničarka u komentaru na video.

Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije