Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđivali su je

Zbog dlaka na prsima osjećala se posramljeno, ali odlučila se prestati brijati: 'Osjećam se ljepše'

instagram
18.02.2021.
u 12:30

Esther sada osjeća da više nije robinja standarda ljepote, već je počela propitivati ​​što je uistinu lijepo.

Esther Calixte-Bea (24) iz Montreala u Kanadi tijekom tinejdžerske dobi osjećala se nesigurno i patila je od depresije zbog dlaka koje su joj rasle na prsima. Međutim, nakon odbacivanja predrasuda i brijanja, osjeća se ljepše nego ikada prije, kako piše Daily Mail.

- Dolazim iz plemena Wè iz Obale Bjelokosti, Afrika, a žene u doba moje prabake bile su vrlo dlakave i to se smatralo lijepim - objasnila je Esther.

Otkrila je da se opsesivno brijala tijekom škole i da su je pokušaji uklanjanja dlaka užasno boljeli. Međutim, 2019. Esther je odlučila da joj je dosta brijanja pa objasnila: - To je najbolje što sam ikad učinila jer se osjećam seksi i ugodno u svojoj koži. -

- Nema medicinskog objašnjenja, samo sam dlakava osoba. Nedavno sam saznala da su žene s očeve strane obitelji prilično dlakave i to je sasvim normalno - ispričala je. - Trebao mi je veći dio života da prihvatim svoje tijelo i prihvatim sebe onakvu kakva jesam. Dosadilo mi je osjećati se nesigurno i sramežljivo. Brijanje i depilacija nanijeli su mi ogromne bolove. Bilo je više gnjavaže nego što je vrijedilo. -

Stoga je odlučila prestati s brijanjem i depiliranjem, ali rekla je da je reakcija na njezin izbor bila podijeljena. Bilo je teško jer se ona protivi ‘normi’. U početku joj je bilo neugodno izlaziti u otvorenoj odjeći, ali nakon nekoliko tjedana počela se osjećati ugodno.

- Strah me pokušao paralizirati, ali više se ne moram brinuti jer sam prihvatila tko sam. Kad sam vani, ljudi puno bulje. Netko me čak jednom i slikao što je bilo čudno - rekla je.

Međutim, Esther je na društvenim mrežama pronašla zajednicu koja je prigrlila nju i dlake na tijelu. - Na društvenim mrežama su reakcije drugih bile 90 posto pozitivne. Dobila sam tisuće poruka od žena diljem svijeta koje su mislile da su same. Pokazala sam im da se ne srame svojih dlaka. -

Esther sada osjeća da više nije robinja standarda ljepote, već je počela propitivati ​​što je uistinu lijepo. 

- Da žene ne bi trebale imati dlake, one ne bi rasle. Društvo je ono koje nam govori da se brijemo. Promijenila sam definiciju ljepotu za sebe i više ne dopuštam da mi je društvo diktira. Odlučila sam što je lijepo za mene. Ne želim da mi dlake više budu prepreka. Odbijam se žrtvovati zbog toga - zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 7

CA
cavecanem
13:48 18.02.2021.

sta bih ja dao za tako dlakava prsa

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
13:14 18.02.2021.

"ona" nisam baš siguran niti želim znati,ima tipičnu mušku adamovu jabučicu,šta onda nije prestao-la brijati bradu i brkove

JO
jorgen
13:06 18.02.2021.

Osjećaj se ti kako želiš, ali ne prisiljavaj druge da ti govore kako si lijepa niti inzistiraj na tome da ti se dive. Imaš svoju malu družbinu, uživajte. Ali opće dojmove ljepote nećeš narušiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije