Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šminka s odobrenjem

Make up sa halal certifikatom tražena roba diljem svijeta

šminka
Reuters
12.02.2011.
u 12:15

Halal kozmetika ne smije sadržavati tvari dobivene od svinjskog mesa ili od životinja zaklanih na način koji muslimanska vjera ne podržava, trebaju biti bez etanola, opojnih sredstava ili opasnih materija ili izvrgnuta zračenju te bez GMO-a

Znate li što je to halal make up? Halal znači zakonito ili dopušteno od strane onih koji slijede islamsku vjere. Kozmetički proizvodi, od kreme do parfema, od ruža za usne na oku sjena, za one koji štuju vjerske obaveze ženama islamskog svijeta vrlo je teško bilo pronći. A kako god okrenete njega i uljepšavanje žena ne prepoznaje vjeru ni kulturu pa je tim veči izazov bio kreirati halal kozmetiku čiji bi sastojci u potunosti odgovarali kriterijima koje muslimanska vjera zagovara.

Na ovom projektu uspješnim se pokazala, kaže Gian Andrea Positano, direktor Centra za proučavanje Unipro, udruženje tvrtki koje rade u kozmetičkoj industriji, kuća Adnkronos Salute. Talijani su več stvaorili liniju proizvoda nazvanu Halal Italija, a Adnkronos je zadužen za podršku u proizvodnji estetskih proizvoda, ali i farmaceutskih i prehrambenih proizvoda, a sve to u skladu s islamskim zakonom.  Kakva treba biti halal kozmetika? Ona ne smije sadržavati tvari dobivene od svinjskog mesa ili od životinja zaklanih a način koji muslimanska vjera ne podržava, trebaju biti bez etanola, opojnih sredstava ili opasnih materija ili izvrgnuta zračenju te moraju biti bez GMO-a. Talijani su to uspjeli i muslimanske žene su konačno dobile svoje halal make up linije.

Ovakva kozmetika u kojoj se ispituje prisutnost i podrijetlo kolagena, želatina, stearates, glicerina, vitamina, bojila, konzervansa ...dobra je vijest za sve koji se žele uređivati i njegovati zdravo. Dobra je to vijest i za vegetarijance kao i za one koji pate od alergija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije