Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SLAST!

Majstorski burger za prave gurmane

02.05.2017.
u 15:00

Teško je reći koja je tajna vrhunskog roštilja, ali i roštiljanja; je li to stvar najkvalitetnijih namirnica, profesionalnog pribora ili pak najboljeg društva?

Jedan od razloga zašto mnogi od nas s nestrpljenjem čekaju proljeće i ljeto svakako je i – roštilj. Teško je reći koja je tajna vrhunskog roštilja, ali i roštiljanja; je li to stvar najkvalitetnijih namirnica, profesionalnog pribora ili pak najboljeg društva? Vjerojatno se odgovor krije u ovoj magičnoj kombinaciji koja garantira cjelodnevni užitak u hrani, svježem zraku, obitelji i prijateljima...

SASTOJCI:

500 g mljevenog mesa 
(govedina, biftek, pržolica...)

krušne mrvice

1 manji luk

svježi peršin

sol

svježe mljeveni papar

malo maslaca

PRIPREMA:

Poželjno je da meso sameljete sami kod kuće ili ga isjeckate na jako sitne komadiće te začinite po ukusu. Na maslacu pirjajte sitno sjeckanu manju glavicu luka te dodajte mesu zajedno s masnoćom. U meso potom umiješajte mrvice i sitno sjeckani svježi peršin. Provjerite okus i po potrebi dodatno začinite. Oblikujte burgere i ostavite da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi. Burgere pecite otprilike tri minute sa svake strane. Pritisnite da izađe višak masnoće i položite u pecivo koje ste prerezali i kratko držali na roštilju. (recept chefova Gorana Brnčića i Tomislava Nikšića)

Burger poslužite uz svježu sezonsku salatu i umak po želji. Dobar tek!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije