Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Majka otkrila odličan trik za čišćenje kamenca u kuhalu: Treba vam samo jedno voće

Trik je podijelila u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove.
23. listopada 2020. u 09:30 7 komentara 30155 prikaza
Foto: Facebook

U kuhalu za vodu lako se nakuplja kamenac, kako od stare vode koja ostane u njemu tako i od svakodnevnog zagrijavanja i isparavanja. Iako se taj kamenac lako očisti ribanjem i četkanjem, jedna majka otkrila je još lakši način za njegovo čišćenje, za koji je potreban samo jedan limun, prenosi The Sun.

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

Jednostavno narežete limun na nekoliko komada te ga ubacite u kuhalo do pola napunjeno vodom. Zatim ga upalite da se zagrijava i isparava limunov sok. On će prirodno očistiti sav kamenac, bez mukotrpnog četkanja. Nakon što ste gotovi sa zagrijavanjem, limun bacite. 

Ovaj trik podijelila je u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove. – Nisam mogla vjerovati, ali stvarno je funkcioniralo – napisala je jedna žena.

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun. Donosimo nekoliko savjeta o tome kako uštedjeti ove sezone!

Izbjegavajte pretjerano čišćenje – sterilni domovi nisu uvijek najzdraviji:

1 / 1
Čišćenje stana
Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Korisno Kako bi rublje bilo čisto, prvo morate srediti perilicu: Evo kako to najjednostavnije napraviti
Valentina Valjak
NEOPISIVA TUGA
Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • momakdecko:

    Ma kakvo kuhanje, bilo koliko se skupilo kamenca dovoljno je da dno se prekrije octom i zavisno od kolicine kamenca od nekoliko minuta do mozda pola sata i tako na hladno, bez kuhanja, sav kamenac ce se razgradit. A da ... prikaži još! neko kamenac struze i tako ostecuje posudu prvi put cujem, to je suludo, to je u rangu onih koji ne znaju niti jaje na oko pofrigat. A vama je to udarni kuhinjski trik, sacuvja nas boze

  • alfagt2015:

    hahaha liomunska kiselina je jeftinija i 900 posto bolja nego limun.koja je to bundeva tek sad otkrila

  • ZA DOMOVINU:

    Topla voda je izmišljena davno, davno. A ovo što vi pišete zna vjerojatno svaka žena.