Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Lubenica će biti još slađa i ukusnija uz jedan neočekivani sastojak

Posolite krišku lubenice i odmah ćete primijetiti bolji okus.
03. srpnja 2022. u 07:00 3 komentara 16264 prikaza
Foto: Shuttershock

Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća. Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tijekom prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed.

Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli

1 / 8
Biljka nalik vinovoj lozi zapravo je kivi. Ovi zeleni plodovi pretvorit će se u smeđe kada sazru.

Da biste postigli da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcionira.

– Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu – objašnjava Stuckey.

Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li ikada primijetili da vam tijelo više žudi za soli što se više znojite? To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsjećajući vas da provjerite svoje elektrolite. "Slana" sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo hidratizirano sa svakim zalogajem.

Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?

nije tako jednostavno Trebamo li ujutro piti vodu čim se probudimo? Evo što savjetuju stručnjaci Podijeljena mišljenja Na dan svog vjenčanja od vizažistice tražila potpunu transformaciju: 'Zašto baš tada ne želiš ličiti na sebe?!' UROĐENO JE Zašto muškarce privlače žene u crvenom? Znanstvenici otkrili u čemu je tajna
Dubrovnik: Veliki broj turista unutar povijesne jezgre grada
NE PRIJA NI HAMBURGER ZA 90 KN
Na što se žale turisti? Nema parkirnih mjesta, higijena ispod nivoa, hrana siromašna, smeta im buka...
Kamo na more
Kamo na more
Ljeto bez dugoročnih planova: Idealna mjesta za brzi ljetni vikend s obitelji
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar majkuvam
    majkuvam:

    Znači nije više dovoljno dobro jesti prirodnu lubenicu nego ju treba soliti.A činjenica da je sol štetna za krvni tlak i da bi ju trebalo što manje koristiti,nije bitno...

  • mariza.wertheim:

    Umjesto da se sol zabrani sada savjetuju i takve gluposti.Lubenica je sama za sebe dovoljno dobra

  • montello:

    Nema do lubenice