Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao!

Lubenica će biti još slađa i ukusnija uz jedan neočekivani sastojak

Shuttershock
03.07.2022.
u 07:00

Posolite krišku lubenice i odmah ćete primijetiti bolji okus.

Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća. Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tijekom prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed.

Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli

1/8

Da biste postigli da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcionira.

– Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu – objašnjava Stuckey.

Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li ikada primijetili da vam tijelo više žudi za soli što se više znojite? To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsjećajući vas da provjerite svoje elektrolite. "Slana" sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo hidratizirano sa svakim zalogajem.

Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar majkuvam
majkuvam
17:26 07.07.2022.

Znači nije više dovoljno dobro jesti prirodnu lubenicu nego ju treba soliti.A činjenica da je sol štetna za krvni tlak i da bi ju trebalo što manje koristiti,nije bitno...

MW
mariza.wertheim
09:02 07.07.2022.

Umjesto da se sol zabrani sada savjetuju i takve gluposti.Lubenica je sama za sebe dovoljno dobra

MO
montello
15:32 03.07.2022.

Nema do lubenice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije