Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A varate li?

Ljutite se kada igrate društvene igre? Znanstvenici otkrivaju koji ste tip osobe

Shutterstock
29.12.2018.
u 07:00

Monopoly je igra stara gotovo 84 godine i već toliko godina izvlači najgore iz ljudi...

Psihoanalitičar Steve McKeown proveo je istraživanje kaže da se u ovoj poznatoj društvenoj igri pojavljuju tri psihološke potrebe: autonomija, kontrola nad vlastitim ponašanjem i odlukama, suosjećanje - potreba da se možemo povezati s drugima te na kraju kompetitivnost, odnosno želja za kontrolom ili utjecajem nad rezultatom igre

Kaže da oni koji se ljute i frustriraju za vrijeme igranja društvenih igra, zaboravljaju na susjećanje i povezivanje s grupom, te samo žele imati potpunu kontrolu nad svime, a svi znamo jednu takvu osobu...

Bitna je samo pobjeda!
"Kontrol-frikovi" imaju opsesivnu potrebu za kontroliranjem sebe i ostalih u bilo kojoj situaciji, pa i u ležernom igranju igrica, a u ovoj igri vidi se njihovo pravo lice, kaže znanstvenik.

Psihoanalitičar dodaje da ovakvim ljudima igra sama po sebi uopće nije važna, već samo potreba za pobjedom. Njihova motivacija je samo i isključivo rezultat na kraju, a ne zabava ili druženje. "Kontrol-frik" će se obično posvađati s onom osobom koja vara, jer i takva se uvijek nađe u grupi ljudi. 

Jonathan Berkowitz iz kompanije Hasbro, za Insider je rekao kako su posljednja istraživanja pokazala da više od pola igrača Monopolyja pokušava varati, pa su u 2018. odlučili lansirati igru koja je napravljena baš za njih - ona u kojoj se varanje potiče! 

Koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode?

Ključne riječi

Komentara 4

AU
austrougarskigeneral
09:57 29.12.2018.

ne ljutim se nije dobro se ljutiti..

Avatar prahrvat
prahrvat
13:54 29.12.2018.

Zašto nisam to studirao i bavio se takvim glupostima?

DU
Deleted user
22:11 29.12.2018.

Ako polude što izgube u igri kako tek reagiraju na veće probleme? Takve treba izbjegavati u širokom luku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije