Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana

Ljudi koji ujutro uzimaju biljne pripravke lakše mršave

Dijeta
Arhiv VL-a
26.03.2010.
u 09:00

Zdrave ispitanice kojih je bilo 58 jele su hranu koju su željele i u količini po vlastitu nahođenju.

Biljni dodaci prehrani na bazi guarane dokazano smanjuju apetit! Najnovije britansko istraživanje pokazuje i to da biljni dodaci smanjuju želju za slatkim.

Istraživanje Sveučilišta Kent, u kojemu je sudjelovalo 58 zdravih žena normalne do blago povećane tjelesne težine, pokazalo je da biljni dodaci smanjuju unos kalorija, i to za 17,6 posto po jednom obroku.

Ispitanice su jele hranu koju su željele i u količini po vlastitu nahođenju. Prije doručka uzimale su biljne dodatke i pokazalo se da to i te kako utječe na apetit te samim time na unos kalorija. Većina ispitanica rekla je da ima osjetno manji apetit.Stručnjaci kažu da je riječ o vrlo važnom otkriću koje može pomoći pretilim osobama. Već su i prijašnja istraživanja pokazala da biljni dodaci imaju važnu ulogu u promjeni načina prehrane pretilih osoba. Zanimljivo je i da muškarcima pomažu biljni preparati za regulaciju težine. Većina ispitanika, njih 50, je, uz uzimanje biljnih pripravaka smanjila dnevni unos za 500 kalorija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije