Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Liječnica otkrila koja je pravilna poza za mokrenje kod žena pa šokirala mnoge: 'Zar postoji pogrešan način!?'

Shutterstock
23.06.2022.
u 09:30

Objašnjava kako žene često sjede uspravno i paze da sjede pravilno, ali zapravo rade sve pogrešno i uzrokuju probleme sa zdjelicom

Liječnica Teresa Irwin rekla je da je tijekom godina primijetila da su zdravstveni problemi pacijenata često povezani s nedostatkom edukacije o tome kako liječiti svoje tijelo. Liječnica iz SAD-a sada je rekla da žene mokre na pogrešan način i preuzela je na sebe da educira ljude.

Irwin je stručnjakinja za disfunkcije zdjelice kod žena, ali je također radila kao kirurg, a sada je svoje znanje podijelila s korisnicima društvenih mreža, kako prenosi Mirror. U videu je objasnila kako su žene naučene da mokre na pogrešan način, a ispravna poza šokirala je mnoge.

Istražujemo – kako zaustaviti noćno mokrenje za dobar san:

1/4

Naime, objašnjava kako žene često sjede uspravno i paze da sjede pravilno, ali zapravo rade sve pogrešno i uzrokuju probleme sa zdjelicom. Pravilna poza za mokrenje kod žena zapravo je da su tijelom nagnute prema naprijed te laktovima naslonjene na koljena.

@dr.teresa.irwin Revisiting the basics of proper peeing before we get into sexual wellness month! #readyforvalentinesday ♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

“Mnoge žene ne odvoje vrijeme da u potpunosti isprazne mjehur, a kada poželite mokriti, to može uzrokovati snažan mlaz koji će izvršiti pritisak na okolne mišiće. Mnoge žene se nauče piškiti sjedeći uspravno na WC školjki, što uzrokuje da dio mokraće ostane u mjehuru. Najpopularniji položaj za sprječavanje ovog problema nazivam kaubojskim položajem, jednostavno se nagnete naprijed kako biste stavili laktove iznad koljena, pazeći da stopala držite na tlu”, objasnila je u videu.

I mnogi korisnici ostali su šokirani njezinim savjetom te priznali kako nisu znali da postoji ispravan način mokrenja. "Nisam imala pojma da postoji ispravan način da se piški!", komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Oprosti, ali postoji pogrešan način mokrenja?”

Žirafi pomogli da ponovno hoda uz pomoć proteza: "Sretni smo da možemo pružiti stručnu pomoć i da imamo resurse!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije