Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kvaliteta ovogodišnje rajčice premašila sva očekivanja

Podravka
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
19.09.2016.
u 10:04

Na poljima Podravkinih kooperanata, na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana, berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravka opet ostvaruje rekorde. Naime, Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice, za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, a ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari. Kvaliteta ploda ovogodišnje rajčice je izvrsna što je rezultat predanosti Podravkinih stručnih timova i kooperanata koji kontinuirano rade na unapređenju agrotehničkih mjera i usvajanju novih tehnologija u proizvodnji primarnih sirovina, ali i vrlo povoljnih vremenskih prilika. Berba rajčice koja je započela 28. srpnja u potpunosti je usklađena s dinamikom proizvodnje u tvornici tako da se sva ubrana rajčica preradi u roku od najviše 24 sata što dodatno doprinosi vrhunskoj kvaliteti konačnog proizvoda.

Podravkini proizvodi, zahvaljujući podneblju, broju sunčanih sati i specifičnosti tla, sadrže znatno veći udio likopena, β-karotena, C vitamina i minerala u odnosu na ostale rajčice prisutne na tržištu. Vrhunska kvaliteta Podravkinih proizvoda potvrđena je i priznanjem Superior Taste Award koju su osvojili Passata, Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom te Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom. Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Povodom vrlo uspješne ovogodišnje berbe, predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac istaknuo je: "Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate.“

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4.500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?