Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanski šoping

Kupnja darova sada štedi novac i vrijeme

'metropola...Zagreb...23.06.2009.    Ilica - Frankopanska, snizenje, trgovine, ducani, shoping, kupci,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
22.11.2012.
u 16:00

Zašto već kupovati darove? Popusta ima, trošak se raspodjeljuje na dva mjeseca, izbjeći ćete gužve

Blagdani su nam sve bliže, a s njima i nezaobilazna šoping-groznica uz velike gužve i nervozu u prodavaonicama. No, kupnja potrebnih stvari i darova za Božić u zadnji trenutak mnogima je uobičajena rutina, ali to može biti i prilično skupa i neisplativa rutina. Zato je kraj studenoga idealno vrijeme za kupnju darova najmilijima.

Preživjeti siječanj

Osim što se već sada redovito mogu uloviti prigodna sniženja, blagdanski trošak raspodijelit će se barem na dva mjeseca pa će i siječanj biti lakše preživjeti.

Trebate znati koliko ćete novca izdvojiti za darove, blagdanski stol i božićne ukrase te se držati tog plana. U svakom slučaju, najpametnije je plaćati gotovinom jer ćete tako točno znati koliko ste novca potrošili i koliko vam još ostaje na raspolaganju.

Ako ćete sada započeti blagdansku kupnju namirnica, svakako pozornost obratite na rokove valjanosti, a prije odlaska u kupnju dobro je informirati se putem interneta i letaka o najboljim ponudama i sniženjima koji su u tijeku.

Postoji još jedno rješenje koje je bolje od preuranjene kupnje, a to je pričekati siječanj i prave rasprodaje sa sniženjima i do 70 posto. Na taj način ušteda je doista velika, ali mane su što takvi darovi stižu poslije Božića te što je na rasprodajama prilično sužen izbor modela i brojeva.

Originalnost se cijeni

Kada su najmlađi ukućani u pitanju, igračke su nezaobilazan dar pod borom. U posljednje vrijeme raznolik izbor igračaka u ponudi je gotovo svih trgovačkih lanaca, a ne samo specijaliziranih trgovina.

I mnogi trgovci organiziraju prigodnu predblagdansku ponudu s popustima kojih neće biti u prosincu netom prije blagdane.

Zanimljivi i drukčiji darovi mogu se naći i na brojnim portalima grupne kupnje pa tako za relativno malo novca možete darovati putovanje na nekoliko dana, uštedjeti na proslavi Nove godine ili odabrati neki od opuštajućih kozmetičkih tretmana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije