Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Koristite ove emojije? Zbog njih izgledate staromodno, tvrdi novo istraživanje

21.10.2022.
u 12:30

Ostali cool i novi emojiji koji dokazuju da ste u tijeku s online komunikacijom uključuju kauboja i plavu kapu.

Bojite se da izgledate staromodno i ne možete pratiti korak s novim trendovima mlađe generacije? Pa, ako koristite ovih deset popularnih emojija, upravo takvu poruku šaljete na društvenim mrežama.

Generacija Z (osobe rođene od 1995. do 2010. godine) ne može se zasititi emojija lubanje za prenošenje dobrog humora, prema istraživanju Adobea koje dokazuje da je lice koje se smije i plače popularno posvuda. Ostali cool i novi emojiji koji dokazuju da ste u tijeku s online komunikacijom uključuju kauboja i plavu kapu.

U dopisivanju često koristite emoji srca? Evo što svako od njih označava:

1/16

No, kako prenosi Daily Mail, Adobeovo istraživanje otkriva da morate biti oprezni kako koristite emojije jer se njihovo značenje može promijeniti ovisno o publici.

Predviđeno značenje za kauboj je veselje prema njegovim kreatorima, ali generacija Z ga koristi kako bi prenijela 'pretvaranje da si sretan kad si tužan'.

“Sedamdeset posto Generacije Z priznaje da koristi emojije koji su u suprotnosti s njihovim predviđenim značenjem, kao i 60 posto Milenijalca (1980. do 1995.)”, prema istraživanju.

Boomeri (1946. do 1964.) će se vjerojatnije držati tradicionalnog značenja, a samo 20 posto njih priznalo je slanje emojija kako bi prenijeli drugačije značenje. To se može vidjeti s emotikonom s palcem gore, koji se smatra negativnim i pasivno agresivnim za Gen Z i Milenijalce te vrlo pozitivnim za Boomere.

Najpopularniji emotikon u svim segmentima je lice koje plače i smije se, a prvi je od tri emojija u trendu koje se koriste za izražavanje da je nešto smiješno. Sljedeće je kotrljajuće lice koje se smije, a zatim lubanja.

Top 10 emojija koji čine da izgledate 'staro':

  1. Palac prema gore
  2. Crveno srce
  3. OK ruke
  4. Kvačica
  5. Izmet
  6. Plakanje
  7. Majmun koji pokriva oči
  8. Pljesak
  9. Poljubac
  10. Grimasa

Ovaj pas je toliko opsjednut konjima da je naučio kako gledati videe s njima na iPadu svoje vlasnice:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije