Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
špancirajte!

Koncert Massima vrhunac prve večeri Špancirfesta

špancirfest (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/16
24.08.2013.
u 13:09

Lorencin je tek drugi ministar koji je u ovih 15 godina posjetio Špancirfest. Prije njega, Festivalu je nazočila tek Tuđmanova ministrica Vinka Cetinski, a prije dvije godine dan uoči Špancirfesta u Varaždin je stigao i Damir Bajs.

Već prvi dan jubilarnog, 15. po redu, Festivala dobrih emocija potvrdio je zašto se kraj ljeta svake godine sve željnije iščekuje. Varaždin se od jutra punio gostima, šetačima, izvođačima i akrobatima, a u službeni je posjet stigao i ministar turizma Darko Lorencin, koji je sudjelovao u postavljanju inistalacije od cipela koje su svoje najbolje dane proživjele upravo na Špancirfestu. 

Tek drugi ministar na Španciru

Lorencin je tek drugi ministar koji je u ovih 15 godina posjetio Špancirfest. Prije njega, Festivalu je nazočila tek Tuđmanova ministrica Vinka Cetinski, a prije dvije godine dan uoči Špancirfesta u Varaždin je stigao i Damir Bajs.

- Nisam ni znao da je tako. Ja nastojim posjetiti destinacije koje su napravile određeni iskorak, a Špancirfest iz godine u godinu evoluira, dodaje nove sadržaje i želimo ga podržati kako materijalno, tako i moralno. Zato smo tu – kazao je ministar.

Osim ministra turizma, na Španirfest je stigla i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, te veleposlanica Australije u Hrvatskoj Susan Cox. 

Vrhunac uz Massima

Osim brojnih izlagača, starih zanata i uličnih performera koji šetače svakodnevno čekaju na uglovima i zakutcima varaždinskih uličica, prvi dan Špancirfesta posjetitelji su mogli uživati i u brojnim koncertima. Na Korzu je nastupio Tomislav Goluban sa gostima – Tamarom Obrovac, Ksenijom Erker, Lelom Kaplowitz i Singrlicama.

Na pozornici Staroga grada večer su obilježili nastupi čak triju bendova – žestokih varaždinskih Louder, splitskih Stillness! te popularnog Elementala. No, vrhunac prve večeri, složit će se brojni posjetitelji, veliki je koncert koji je na Trgu Miljenka Stančića održao Massimo. Oni željni dodatnog provoda zabavu su nakon ponoći potražili na Arena pozornici uz rijeku Dravu, do koje svake večeri partijanere prevozi organizirani PAN-ov Špancirbus.

Kiša neće ugroziti koncerte

Špancirfest s dobrim emocijama nastavlja i danas, a na rasporedu je nova glazbena doza za sve generacije i ukuse. Oni stariji od 20 sati na Korzu mogu uživati uz Miru Ungara, dok će se sat kasnije na Trgu Miljenka Stančića Boban i Marko Marković pobrinuti za pravi romski „raspašoj“. Na Antena Zagreb pozornici smještenoj u Starome gradu pripremljena je večer domaćeg rocka, uz Opću opasnost u 21 sat i Zabranjeno pušenje od 23 sata.

Večernji koncerti održat će se prema navedenom planu, no zbog kiše su mnogi dnevni programi na čekanju i prilagođavat će se vremenskim prilikama. U slučaju bilo kakvih promjena u programu, sve će obavijesti biti dostupne na službenim Facebook i Twitter profilima Špancirfesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije