Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kolekcija nadahnuta motivima s hrvatskih misala

Etno butik Mara (1)
Foto: Etno butik Mara
1/11
PR
Autor
PR članak
19.06.2013.
u 09:39

Događaj je glazbenom numerom otvorila cijenjena zagrebačka harfistica i ravnateljiica međunarodnog festivala harfe Tajana Vukelić Peić

U utorak je pasaž Obrtničke komore pretvoren u svečanu dvoranu, spremnu za zanimljiv modni događaj kada je etno butik Mara predstavio svoju aktualnu kolekciju inspiriranu motivima s hrvatskih misala koji se nalaze diljem svijeta.

Obitelj Milković koja se „krije“ iza etno butika Mara su dizajnerica Vesna Milković, idejna začetnica ove jedinstvene modne priče, dizajnerica Marija Milković, mlada sljedbenica ideje da se tradicijsko i suvremeno sjajno nadopunjuju i Vid Milković, ekonomist u službi mode.

Događaj je glazbenom numerom otvorila cijenjena zagrebačka harfistica i ravnateljica međunarodnog festivala harfe Tajana Vukelić Peić koja svojim sviranjem približava Hrvatsku svijetu gostujući po brojnim festivalima, a svojim angažmanom na festivalu harfe dovodi svijet u Hrvatsku i obogaćuje umjetničku i turističku ponudu grada.

Gostima se obratio predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gospodin Dragutin Ranogajec, a tekst akademkinje Anice Nazor koja je etno butiku Mara pružila golemu podršku pri odabiru motiva s hrvatskih misala pročitala doktorica znanosti Sandra Bischoff.

Revija je zamišljena onako kako je zamišljena i kolekcija – kao spoj znanosti i poduzetništva.

Prvi dio revije nosili su profesionalci u modnome zanatu – manekenke i manekeni, a u drugom dijelu su se pojavile prave zvijezde – doktorice znanosti iz raznih područja.

Dr. sc. Sandra Bischof Vukušić, dekanica TTF-a nosila haljinu s detaljem inicijala iz I vrbničkog misala

Dr. sc. Vitomira Lončar, teatrologinja, ravnateljica kazališta Mala scena nosila je haljinu s detaljem minijature iz misala kneza Novaka.

Dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, ravnateljica zagrebačkog Ekonomskog instituta nosila je haljinu s iluminacijom iz Ljubljanskog misala

Dr. sc. Irena Šabarić, profesorica TTF-a, nosila je haljinu s detaljem inicijala iz I vrbničkog misala.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?