Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakiranje

Kod pakiranja skijaške opreme najpraktičniji su krovni nosači

thule
thule.com
05.11.2012.
u 07:27

Vizualizacija odjeće koju nosite u startu će vam pomoći da reducirate nepotrebne stvari

Odlazak u jedno od popularnih skijališta i spuštanje snježnim padinama samo je vrhunac uživanja u zimskim radostima i svemu što ona nose. No, za odlazak na skijanje potrebno je i vrijeme pripreme, posebno kad se radi o spremanju stvari i pakiranju tih istih stvari u automobil kojim se putuje na skijanje.

Razlika je naravno u količini stvari ukoliko putujete sami, u društvu, ili pak s cijelom obitelji, no principi pakiranja i pripreme automobila u osnovi su isti. Donosimo vam zato nekoliko savjeta kako se što bolje pripremiti za odlazak na uživanje u snježnim radostima, kako bi kasnije imali što manje problema.

Popis opreme prije svega

Za početak nekoliko tjedana prije samo polaska razmislite i napravite popis stvari koje su vam potrebne. Kad ih napišete vidjet ćete što vam još nedostaje, a imate dovoljno vremena da ih kupite. Kada krenete s pakiranjem imajte popis opreme pri ruci i označite što se spremili, tako vam ništa neće promaknuti.

Kod pripremanja odjeće ne bi bilo loše da odjevne kombinacije koje misliti nositi složite na krevet pored torbi ili gdje vam je prikladno, kako vam se ne bi desilo da nepotrebno "preselite cijeli ormar" na skijalište. Ukoliko naravno idete s ciljem skijanja, a ne "pokazivanja" pred svima koji su tamo. Nekima je naime i skijanje prvorazredni modni događaj...

Uglavnom, vizualizacija odjeće koju nosite u startu će vam pomoći da reducirate nepotrebne stvari.

Nije loše pripremiti i mali ruksak koji će vam dobro doći kod samog skijanja za nužne sitnice, pogotovo ako na skijanje odlazite s djecom. Također prije pakiranja stavri pripremite novac i kartice, zdravstvenu iskaznicu, putovnicu,i po mogućnosti policu putnog osiguranja.

Opremu u auto ili na krov

Prije samog stavljanja opreme u automobil, nekoliko sitnica oko pakiranja u torbe. Na dno torbe stavite odjeću za skijanje – kombinezone, hlače za skinjanje, prsluke, a nakon njih skijaške dolčevite, veste tajice ,štrample. Kod pakiranja djece uzmite barem dvostruke komplete kako bi djeca uvijek bila suha.

Ne zaboravite ponijeti osnovne lijekove, toaletni pribor, i rezervnu obuću naravno.

Osim skija i štapova, tu su i pancerice koje je najpraktičnije nositi u njihovim torbama, a kako bi u automobilu zauzeli što manje mjesta u njih je praktično staviti i papuče ili tenisice. Dodatni prostor može dobiti i kod pakiranja buce i čizama za snijeg u koje možete staviti i naočale za skijanje i slične sitnice.

 

Što se samog automobila tiče savjeti su različiti, no ponovo se vraćamo na broj putnika u vozilu.

Ukoliko ne putujete s djecom ili prijateljima pa su vam zadnja sjedala prazna, njihovim preklapanjem u pravilu se dobija dovoljno prostora za skijašku opremu, i ostale stvari koje nosite. U pravilu teže stavri treba staviti na dno, a one koje bi mogle "letjeti" po autu dobro zavezati i pričvrstiti da se to izbjegne. Također stvari koje vam do skijališta neće trebati stavite ispod onih koje bi vam mogle zatrebati poput vode, hrane i slično.

Ukoliko pak nemate mogućnost preklapanje zadnjih sjedala, iskoristite prtljažni prostor, a skije, štapove i ostalu opremu najpraktičnije je staviti u krovne nosače, popularne "thule".

Ljudi koji redovito odlaze na skijanje kažu nam kako je taj način pakiranja najpraktičniji, ali i najbezbolniji što se financija tiče jer se krovni nosači po pristupačnim cijenama mogu iznajmiti na tjedan ili dva, pa nije potrebno investirati u kupovinu istih.

Nakon što ste spakirali automobil i krenuli na odredište svakako provjerite da imate zimsku opremu, i svu ostalu opremu koju ste dužni iamti u vozilu ukoliko se putem dogode neke nepredviđene stvari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije