Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kozmetika

Klasično vs. trendi? Otrkivamo razlike tradicionalnih i novih proizvoda

krema za lice
Foto: Thinkstock
05.03.2014.
u 16:30

Proizvodi starijih i renomiranih svjetskih proizvođača standardno su kvalitetni, pa ne čudi što traju tolike godine.

Što odlikuje tradicionalne, klasične proizvode i zbog čega tako dugo opstaju na tržištu bez većih modifikacija?

Proizvodi starijih i renomiranih svjetskih proizvođača standardno su kvalitetni, pa ne čudi što traju tolike godine. U “vječne” obično spadaju univerzalni preparati koje mogu koristiti osobe svih starosnih dobi i svih tipova kože.

Koja je razlika između starih i novih proizvoda?

Danas na tržištu postoji velik broj specijaliziranih podgrupa proizvoda, što u prošlosti nije bio slučaj. Na primjer, kreme za ruke, sa sastojcima protiv starenja, za noć ili antiage krema za masnu kožu, za predio oko usana... Također, u velikoj mjeri su zastupljeni preparati za tijelo - protiv celulita, za zatezanje kože, podizanje grudi, topljenje masnih naslaga na stomaku.

Moramo spomenuti i “novi val” muške kozmetike: antiage preparati, specijalni fitness programi za njegu...

Što je “ključni sastojak” novih kozmetičkih proizvoda?

Kozmetička industrija se u posljednje vrijeme najviše okreće prirodi i trudi se u sadržaj kozmetičkih preparata uvrstiti što više prirodnih sirovina, kao što su prvoklasna biljna ulja i vosak, ekstrakti i destilati biljaka dobiveni organskim uzgojem iz ekološki čistih područja.

Ranijih godina, za medicinske kreme su se koristili živa i teški metali, koji su toksični, zadržavaju se u organizmu i, shodno tome, opasni su po zdravlje. Danas većina proizvoda ne sadrži sintetičke boje, mirise i konzervanse, parafine i druge sastojke dobivene iz petrokemikalija, ne sadrže sastojke životinjskog porijekla i nisu testirani na životinjama.

Naravno, i kontrola je mnogo rigoroznija - svaki proizvod mora proći dermatološka i kemijska ispitivanja pa tek onda može u prodaju. Treba istaknuti da danas, u usporedbi s periodom od prije samo 10 godina, na tržištu ima mnogo više proizvoda koji sadrže komponente za zaštitu kože od UV zraka, bilo da se radi o kremama za lice, tekućem puderu, kremi za ruke ili ružu.

>>[VIDEO] Ovih nekoliko poteza vaš ten učinit će besprijekornim!

>>Prolijeva vam se šampon i pucaju sjenila? Doznajte rješenja za ovih 9 beauty problema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije